• 9.7/10 60 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Tips / 5 tips voor fotograferen met je smartphone

5 tips voor fotograferen met je smartphone

9.7/10 60 reviews van klanten

Tijdens een dagje weg of tijdens je vakantie wil je graag mooie foto’s maken, maar je wilt niet altijd met je camera moeten slepen. Tegenwoordig kun je ook hele mooie foto’s maken met je smartphone en daarnaast is dat de camera die je ook bijna altijd bij je hebt. In dit blogartikel geven wij je 5 tips hoe jij nog mooiere foto’s kunt maken met jouw smartphone.

Tip 1: Leer je camera kennen

Tip 2: Zorg voor goed licht maar flits nooit

De sensor van je camera is niet zo groot als van bijvoorbeeld jouw spiegelreflexcamera. Daarom is het belangrijk om genoeg (dag)licht te hebben tijdens het maken van de foto. Wanneer je te weinig licht op de sensor valt zal er snel ruis ontstaan op de foto.

Wanneer er te weinig licht is zul je als snel de flits van je smartphone willen gebruiken, maar doe dit nooit. De flits op jouw smartphone is namelijk geen flitser maar een lampje. Dit lampje lijkt erg fel maar reikt niet ver en zorgt voornamelijk voor rode ogen. Zorg bij weinig licht dat je de belichting van jouw camera bijstelt waar nodig of gebruik de HDR-functie.

Tip 3: Zorg voor een mooie compositie

Tip 4: Kruip op je onderwerp

Soms wil je een onderwerp groter maken in je foto. Met de camera van je smartphone kun je inzoomen, maar doe dit niet! Wanneer je met je smartphone inzoomt  gebeurd dit met een digitale zoom, dit betekent dat je het beeld digitaal uitvergroot. Dit gaat vaak ten koste van het beeldkwaliteit. Probeer daarom altijd zelf dichter op je onderwerp te kruipen. Loop naar je onderwerp toe of probeer een net iets ander standpunt te pakken, door bijvoorbeeld lager naar de grond te gaan of juist de hoogte in te gaan door op een bankje te gaan staan. 

Tip 5: Gebruik een statief

Wil je graag een foto maken waar je zelf volledig op staat of heb je last van trillende handen? Dan is het handig om een smartphone-statief te gebruiken. Op deze manier kun je door middel van bijvoorbeeld een timer een selfie maken of heb je geen last meer van trillende beelden.

Bas
Geschreven door

Bas

Verder lezen

Wat te doen bij waterschade aan je telefoon?
tips

Wat te doen bij waterschade aan je telefoon?

Mijn telefoon is gestolen op vakantie! Wat nu?
tips

Mijn telefoon is gestolen op vakantie! Wat nu?

Whatsapp ons