• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Nieuws / Alles over BKR-registratie bij afsluiten van telefoonabonnement

Alles over BKR-registratie bij afsluiten van telefoonabonnement

9.7/10 61 reviews van klanten

Wanneer jij een nieuw telefoonabonnement afsluit, is het verstandig om eerst op een paar dingen te letten. De BKR-registratie is daar één van. Sinds mei 2017 moeten alle telefoonabonnementen met toestelkosten boven de 250 euro standaard geregistreerd worden bij Stichting Bureau Krediet Registratie. Benieuwd wat dit inhoudt en wat hiervan de gevolgen kunnen zijn? Dat leggen wij van Mobielmakers graag voor je uit.

Wat is een BKR-registratie?

Wanneer je een telefoonabonnement op afbetaling afsluit, wordt dit geregistreerd bij BKR. BKR staat voor Stichting Bureau Krediet Registratie. Elke lening die jij aflegt, bijvoorbeeld jouw hypotheek, wordt doorgegeven aan BKR. Daarna wordt er door een kredietaanbieder gecontroleerd of je alle leningen ook echt kan betalen. Dit wordt dan nauwkeurig bijgehouden en gecontroleerd of je alles ook netjes betaald.

Waarom wordt mijn telefoonkrediet bij BKR geregistreerd?

Omdat alle leningen die jij aflegt gecontroleerd moeten worden, geldt dit ook voor een telefoonabonnement. Hierbij registreer je alleen de toestelkosten van je telefoon en niet de bel, sms en internetkosten, omdat dit geen lening is. Je moet het toestelkrediet registreren bij BKR zodat er kan worden bijgehouden of je alles netjes betaald en of je het ook kan betalen, zodat je niet in de schulden komt en het bedrijf waarbij je het abonnement hebt afgesloten netjes elke maand betaald krijgt.

Wat zijn de gevolgen van een BKR-registratie?

Als je geregistreerd staat bij BKR controleert een kredietaanbieder jouw leningen en betalingen. Wanneer alles is gecontroleerd en daaruit blijkt dat je de mogelijkheid hebt om alles af te betalen, kan je een krediet afsluiten die past bij jouw inkomsten- en uitgaven. De leningen die geregistreerd staan zijn van invloed op de hoogte jouw toekomstige leningen zoals een hypotheek. Ook hanteert BKR een positieve en negatieve registratie. Wanneer je alles op tijd betaald, sta je positief geregistreerd en wordt de maximale hoogte van jouw volgende lening niet beïnvloed. Je krijgt een negatieve registratie wanneer je niet op tijd betaald en dit heeft als gevolg dat je geen nieuwe leningen kan afsluiten.

Wat als ik niet geregistreerd wil staan bij BKR?

Wil je liever niet geregistreerd staan bij BKR na het afsluiten van een telefoonabonnement? Dan is het verstandig om een SIM-only abonnement af te sluiten en de telefoon daarbij los aan te schaffen en meteen volledig te betalen. Zo heb je nergens een schuld omdat de maandelijkse kosten van een SIM-only abonnement geen lening zijn. Wil je toch liever een abonnement waarbij je niet meteen alle toestelkosten betaald? Dan kan je een abonnement met telefoon afsluiten waarbij de lening van het toestel lager is dan 250 euro. Het overige bedrag mag je dan wel in termijnen betalen zonder je het hoeft te registreren. Als je een eigen bedrijf hebt dan is het handig om een zakelijk abonnement af te sluiten, daarbij hoef je namelijk ook niks te registreren.

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een smartphone, met of zonder abonnement? Dan kan je terecht bij Mobielmakers. Wij sluiten abonnementen af waarbij je zelf kan kiezen of je de telefoon in één keer afbetaald, of een lening aflegt. Ook verkopen wij losse toestellen, waarbij er dus geen BKR-registratie nodig is. Kom vooral een keer langs bij onze winkel van Mobielmakers in Haaksbergen! Onze medewerkers staan klaar om je te voorzien van een persoonlijk en onafhankelijk advies.

Aaron
Geschreven door

Aaron

Verder lezen

Je iPhone luidspreker vervangen?
tips

Je iPhone luidspreker vervangen?

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg
tips

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Whatsapp ons