• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Tips / Alles wat je moet weten over een iPhone batterij die snel leegloopt

Alles wat je moet weten over een iPhone batterij die snel leegloopt

9.7/10 61 reviews van klanten

Kan je tegenwoordig niet meer een dagje weg zonder tussendoor je iPhone op te laden? Dan is de kans aanwezig dat de batterij van je telefoon niet meer helemaal goed werkt. Ben je benieuwd wat je kan doen om ervoor te zorgen dat je iPhone minder snel leegloopt? Wij van Mobielmakers leggen het graag voor je uit.

Waarom loopt mijn iPhone batterij zo snel leeg?

Dat de batterij van je iPhone snel leegloopt kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het liggen aan de activiteiten die jij doet op je telefoon, of hoe je het een en ander hebt ingesteld. Maar de kans is ook aanwezig dat jij je telefoon misschien al wat langer hebt en je batterij aan vervanging toe is. Ben je benieuwd naar wat het precies kan zijn? Lees dan vooral verder.

Je iPhone is druk bezig op de achtergrond

Je telefoon is vaak zonder dat je het weet bezig met allerlei achtergrondactiviteiten. Wanneer je batterij niet op de energiebesparingsmodus staat, haalt je telefoon namelijk allemaal informatie op. Zo download je telefoon de meest recente mails die je hebt binnengekregen en word je social media zoals Instagram en Facebook ververst. Dit kan er allemaal voor zorgen dat je batterij sneller leegloopt, zonder dat je het door hebt.

Je iPhone scherm staat te fel

Iets waar je misschien niet zo snel aan zal denken, maar de felheid van je iPhone scherm heeft veel invloed op de batterij van je telefoon. Zo loopt de batterij veel sneller leeg als je telefoon te fel staat. Dit kan snel gebeuren als jij de True Tone aan hebt gezet. De True Tone past de helderheid van het scherm aan, aan het licht de omgeving. Dit kan je het beste uitzetten zodat je voorkomt dat je scherm onnodig fel staat. Dat doe je zo: Instellingen – Beeldscherm en Helderheid – True Tone.

Je gebruikt een navigatie app

Sommige apps op je telefoon slurpen de batterij letterlijk leeg. De grootste boosdoener hiervan zijn navigatie apps zoals Kaarten of Google Maps. Denk je dat je de weg wel kan vinden zonder dat je verdwaalt? Zorg er dan voor dat je de navigatie app meteen afsluit zodat je telefoon niet leeg is wanneer je op de bestemming aankomt.

Je batterij is aan vervanging toe

We kunnen er niet omheen draaien, de kans is erg aanwezig dat de batterij van je iPhone vervangen moet worden. De batterij slijt nou eenmaal bij intensief gebruik en dit kan ervoor zorgen dat de batterijconditie achteruitgaat. Wist je dat je kan nakijken hoe goed je batterij nog functioneert? Dat doe je zo: Instellingen – Batterijconditie – Capaciteit.

Wat kan je eraan doen?

Nu je alle oorzaken van een leeglopende batterij hebt gelezen ben je vast ook wel benieuwd wat je eraan kan doen om ervoor te zorgen dat je telefoon niet meer snel leeg gaat. Lees vooral even verder voor de tips!

Automatisch verversen uitzetten

Om ervoor te zorgen dat je telefoon niet alle apps gaat verversen terwijl jij je telefoon niet gebruikt, kan je deze functie het beste uitzetten. Op deze manier is je telefoon niks aan het updaten op de achtergrond en gaat je batterij langer mee. Dat uitzetten doe je zo: Instellingen – Algemeen – Ververs op achtergrond.

Schakel locatievoorzieningen, bluetooth en Airdrop uit

Behalve dat je telefoon op de achtergrond bezig is met allerlei apps, kan het zijn dat je telefoon ook zoekt naar andere dingen, zoals bluetooth apparaten. Zorg er daarom voor dat je locatievoorzieningen, bluetooth, Airdrop en mobiele hotspot uitstaan als je deze functies niet nodig hebt. Je zal nu merken dat je echt een stuk langer met je telefoon kan zonder ‘m op te laden.

Batterijbesparingsmodus aanzetten

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar dé tip is om de batterijbesparingsmodus van je telefoon aan te doen. Op deze manier worden alle achtergrondactiviteiten stilgelegd en doet je telefoon helemaal niks als jij er niet op zit. Er worden geen mails of updates meer gedownload, en ook kan je de foto’s die je in je iCloud hebt opgeslagen even niet bekijken.

Batterij vervangen

Als al deze tips er nog steeds voor zorgen dat je batterij niet goed werkt, dan wordt het toch eens tijd om de batterij van je telefoon te vervangen. Om zeker te zijn van je beslissing kan je altijd de batterijconditie nog even nakijken. Zit je batterijconditie onder de 80%? Dan is het misschien verstandig om je batterij te laten vervangen.

Denk je dat het nodig is om de batterij van je iPhone te laten vervangen? Kom dan vooral langs in de winkel van Mobielmakers. Wij vervangen jouw batterij binnen uur zodat je meteen daarna gebruik kan maken van je vernieuwde telefoon. Je bent natuurlijk ook altijd welkom om gewoon even langs te komen in onze winkel van Mobielmakers. Wij staan daar klaar om al je vragen te beantwoorden.

Zoek je batterij reparatie
Bas
Geschreven door

Bas

Verder lezen

Je iPhone luidspreker vervangen?
tips

Je iPhone luidspreker vervangen?

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg
tips

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Whatsapp ons