• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Nieuws / Alles wat je moet weten over magsafe

Alles wat je moet weten over magsafe

9.7/10 61 reviews van klanten

Magsafe, je hoort er de laatste tijd steeds meer over. Magsafe is een magneettechnologie die ontwikkeld is door Apple. Toch kan het nog lastig zijn om erachter te komen wat het nou écht precies inhoudt. Ben je wel benieuwd wat het is? Wij van Mobielmakers leggen het graag even goed voor je uit.

Wat is magsafe?

Magsafe is een techniek die ontworpen is door Apple om apparaten gemakkelijk draadloos te kunnen opladen en telefoonaccessoires veilig te kunnen gebruiken. Door magneten die op de achterkant van de magsafe producten zitten blijven accessoires en opladers namelijk ‘plakken’ aan jouw telefoon. De magsafe techniek is op deze manier beschikbaar sinds de uitkomst van de iPhone 12. Maar de techniek is niet helemaal nieuw. Ken je de oude opladers voor de Apple Macbook nog? Daarbij gebruikte Apple voor het eerste de magsafe techniek. Deze opladers worden nu niet meer gemaakt, maar Apple heeft magsafe een heel nieuw leven in geblazen.

Hoe werkt magsafe?

Magsafe is een magneettechnologie die is ingevoerd sinds de iPhone 12. Om de batterij van de iPhone zitten magneten die magsafe accessoires kunnen herkennen. Op deze manier blijven iPhones bijvoorbeeld plakken aan de draadloze oplader en zitten accessoires zoals telefoonhoesjes veilig aan de telefoon vast. Er worden ook magsafe accessoires gemaakt die ook een magneet bevatten. En wees maar niet bang, er blijven geen andere magneten aan je magsafe product plakken. De magsafe technologie is namelijk ontwikkeld om alleen zijn eigen magneten aan te trekken.

Wat zijn de voordelen van magsafe?

Dat Apple een goede set heeft gemaakt met het uitvoeren van magsafe, kunnen we wel zeggen. Er zitten namelijk veel voordelen aan het gebruik van magsafe producten als je een iPhone 12 of hoger hebt. Zo kan jij je iPhone tot wel twee keer zo snel opladen als dat je doet met normale draadloze opladers. En je kan trouwens niet alleen je iPhone opladen, maar ook je Airpods kan je eraan verbinden. De nieuwste Airpods worden namelijk allemaal gemaakt met een magsafe oplaadcase. Verder kan je de smartphone gewoon oppakken tijdens het opladen en blijft de lightning poort open waardoor jij deze tijdens het opladen kan gebruiken.

Naast de draadloze oplader zijn er nog veel meer andere accessoires die je kunt gebruiken met magsafe. Lees vooral verder als je wilt weten wat je hier precies aan kan hebben.

Welke accessoires kan ik gebruiken voor magsafe?

Er zijn veel accessoires die nu worden ontwikkeld om te gebruiken met de magsafe technologie. Zo heb je speciale telefooncases en kaarthouders die je kan gebruiken voor de iPhone 12 of hoger. Deze gebruik je gewoon op dezelfde manier als accessoires die geen magsafe hebben, alleen nu ben je verzekerd dat de accessoires goed vast blijven zitten. Ook heb je speciale magsafe powerbanks die je zelfs onderweg draadloos kan gebruiken.

Denk je dat magsafe wel iets voor jou is? We hebben bij Mobielmakers een groot assortiment aan accessoires en telefoons die magsafe ondersteunen. Je bent natuurlijk altijd welkom in onze winkel van Mobielmakers om daar het assortiment te bekijken. We staan natuurlijk ook voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!

Aaron
Geschreven door

Aaron

Verder lezen

Je iPhone luidspreker vervangen?
tips

Je iPhone luidspreker vervangen?

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg
tips

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Whatsapp ons