• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Hoe een iPhone te traceren

Hoe een iPhone te traceren

Het volgen van je iPhone kan vele redenen hebben, zoals veiligheid, het terugvinden van een verloren of gestolen telefoon, of het in de gaten houden van je kinderen. In deze uitgebreide gids leer je alles over het traceren van een iPhone.

Waarom zou je je iPhone willen traceren?

Verloren of gestolen iPhone

Een van de meest voorkomende redenen om een iPhone te traceren is om een verloren of gestolen telefoon terug te vinden. Het is een nachtmerrie die iedereen kan overkomen, maar gelukkig biedt Apple ingebouwde oplossingen om je te helpen je toestel terug te vinden.

De locatie van je kinderen volgen

Voor ouders kan het traceren van de iPhone van je kinderen een manier zijn om hun veiligheid te waarborgen. Het is geen vervanging voor vertrouwen en open communicatie, maar het kan een nuttig hulpmiddel zijn in bepaalde situaties.

Zoek mijn iPhone

Wanneer je een iPhone probeert te vinden, begin je met Zoek mijn iPhone, de dienst van Apple om verloren iPhones, iPads, AirPods en Macs terug te vinden. De meeste mensen hebben deze dienst ingeschakeld. Gelukkig kun je nu je verloren iPhone terugvinden via de Zoek mijn-app op andere Apple-apparaten en de iCloud-website.

Op een overzichtelijke kaart zie je de locatie. Een punaise markeert de exacte locatie. Als je iPhone verbinding heeft, zie je het precieze adres, het batterijniveau en kun je zelfs rechtstreeks naar het apparaat navigeren. Ligt je iPhone bijvoorbeeld tussen de kussens van de bank? Tik dan op de knop om geluid af te spelen. Je iPhone zal dan een hard geluid laten horen.

Als je apparaat nergens te bekennen is, kun je het als verloren opgeven. Tik hiervoor op ‘Activeer’ onder de sectie ‘Geef op als verloren’. Op dat moment wordt je iPhone vergrendeld en kunnen anderen niet proberen deze te ontgrendelen.

Op dat moment verschijnt er ook een melding op je iPhone, zoals te zien is in de bovenstaande afbeelding. Als de eerlijke vinder hierop tikt, kan hij of zij direct contact met jou opnemen. Als je vermoedt dat je iPhone gestolen is, kun je op afstand alle gegevens wissen om verlies van data te voorkomen.

Zoek mijn iPhone met iCloud

Wil je een iPhone traceren zonder een app te gebruiken? Geen zorgen. Zelfs als je geen ander Apple-apparaat dan een iPhone hebt en dus niet de Zoek mijn-app kunt gebruiken, is er een oplossing. Je kunt namelijk via de webbrowser op elke computer inloggen op Zoek mijn iPhone via icloud.com/find. Op die manier heb je toegang tot dezelfde functionaliteiten. Een andere optie is om de iPhone van een vriend(in) te gebruiken. Open de Zoek mijn app op hun iPhone, ga naar het tabblad ‘Ik’ en scroll naar beneden totdat je de optie ‘Help een vriend(in)’ ziet. Tik hierop en volg de stappen.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.