Voor 17:00 besteld morgen in huis
De fullservice telefoonwinkel van Twente
Onafhankelijke telefoonwinkel

Hoe maak je een back-up van je iPhone?

Een iPhone back-up maken

Stel je voor dat je iPhone beschadigd raakt, verloren gaat of gestolen wordt. Plots zijn al je kostbare foto’s, video’s, contacten en persoonlijke informatie verdwenen. Bij Mobielmakers begrijpen we hoe cruciaal je gegevens zijn en bieden we professionele ondersteuning om je te helpen bij het veiligstellen hiervan door middel van een reserve kopie.

Het regelmatig maken van een back-up van je iPhone zorgt voor gemoedsrust. Het beschermt je gegevens tegen onvoorziene omstandigheden zoals een val, waterschade of diefstal. Bovendien is het een onmisbare stap wanneer je overstapt naar een nieuw toestel. Het overzetten van je apps, instellingen, en persoonlijke data naar een nieuw toestel verloopt naadloos, waardoor je tijd en moeite bespaart.

Contact opnemen

Methoden om een back-up van je iPhone te maken

Er zijn verschillende manieren om een back-up te maken. De twee populairste methoden zijn via iCloud en met Finder op een Mac.

Een back-up maken met iCloud

iCloud is een cloudopslagservice van Apple die speciaal is ontworpen voor het back-uppen van apparaten. Om een reserve kopie via iCloud te maken, doorloop je de volgende stappen:

 1. Verbind je iPhone met een Wi-Fi-netwerk.
 2. Open de instellingen en tik op je naam bovenaan.
 3. Selecteer ‘iCloud’ gevolgd door ‘iCloud-reservekopie’.
 4. Schakel ‘iCloud-reservekopie’ in en tik op ‘Maak nu reservekopie’ om direct een back-up te starten of configureer automatische back-ups.

Let op dat je voldoende iCloud-opslagruimte beschikbaar hebt. Bij Mobielmakers helpen we je graag met het optimaliseren van je opslag of adviseren we je over een upgrade naar een groter opslagplan.

iPhone back-up maken met Finder

Voor gebruikers van een Mac biedt Finder een eenvoudige manier om lokaal een reserve kopie te maken:

 1. Sluit je iPhone aan op je Mac via een USB-kabel.
 2. Open Finder en selecteer je iPhone in de zijbalk.
 3. Ga naar het tabblad ‘Algemeen’ en schakel ‘Maak een reservekopie van deze iPhone bij aansluiting’ in.
 4. Kies voor opslaan op ‘Deze computer’ en klik op ‘Maak nu reservekopieën’ voor een directe back-up of stel automatische back-ups in.

Met Finder behoud je volledige controle over de opslaglocatie van je back-ups, wat toegang tot je gegevens vergemakkelijkt.

Praktische tips voor iPhone back-up

Hier zijn enkele nuttige tips om het maximale uit je iPhone back-ups te halen:

 • Maak regelmatig back-ups, idealiter wekelijks of maandelijks, afhankelijk van je gebruik en het toevoegen van nieuwe gegevens.
 • Controleer regelmatig je iCloud-opslag en zorg dat er genoeg ruimte is voor je back-ups.
 • Overweeg het versleutelen van je back-ups voor extra beveiliging. Versleutelde back-ups zijn beveiligd met een wachtwoord en kunnen alleen met dat wachtwoord worden hersteld.
 • Synchroniseer belangrijke gegevens zoals contacten en foto’s ook met andere cloudservices of je computer voor een extra beveiligingslaag.

Toch hulp nodig? Wij staan voor je klaar

Bij Mobielmakers staan we klaar om je te ondersteunen bij het veiligstellen van je iPhone-gegevens. Of je nu hulp nodig hebt bij het maken van een reserve kopie, het optimaliseren van je iCloud-opslag, of andere telefoonreparaties, wij bieden deskundige hulp. Neem contact met ons op en ervaar zorgeloze mobiele zekerheid met onze full-service aanpak in Haaksbergen.

Contact opnemen Reparatie afspraak maken

Maak een Backup van je iPhone voor een neuwe aankoop

Als je besluit om een nieuwe iPhone te kopen, is het maken van een backup van je oude iPhone essentieel om ervoor te zorgen dat je al je belangrijke gegevens en instellingen behoudt. Door een backup te maken via iCloud of iTunes kun je al je foto’s, video’s, contacten, berichten en app-gegevens veiligstellen, zodat je deze gemakkelijk kunt overzetten naar je nieuwe apparaat. Dit bespaart niet alleen tijd bij het instellen van je nieuwe iPhone, maar zorgt er ook voor dat je naadloos kunt blijven werken zonder kostbare informatie te verliezen. Met een recente backup op zak kun je met een gerust hart overstappen naar je nieuwe iPhone, wetende dat al je gegevens veilig zijn opgeslagen en klaar zijn om te worden hersteld wanneer je maar wilt.

iPhone backup als je een iPhone gaat verkopen

Als je van plan bent je iPhone te verkopen, is het cruciaal om eerst een backup te maken van al je gegevens. Door een backup te maken via iCloud of iTunes, kun je ervoor zorgen dat al je foto’s, contacten, berichten en app-gegevens veilig worden opgeslagen voordat je je iPhone overdraagt aan de nieuwe eigenaar. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je je waardevolle informatie niet kwijtraakt, maar het maakt ook de overgang naar je nieuwe apparaat soepeler. Zodra de backup is voltooid, kun je met een gerust hart je iPhone verkopen, wetende dat al je gegevens veilig zijn opgeslagen en klaar zijn om te worden hersteld wanneer je maar wilt.

Contact opnemen

Anderen bekeken ook

Afspraak maken