Voor 17:00 besteld morgen in huis
De fullservice telefoonwinkel van Twente
Onafhankelijke telefoonwinkel

Hoe oud is mijn iPhone

Als je net een iPhone hebt gekocht of er een hebt overgenomen, is een van de eerste vragen die je jezelf stelt: “Hoe oud is mijn iPhone?” Dit is belangrijk om te weten, zowel om de ondersteuning door Apple te begrijpen als om te bepalen of het tijd is voor een upgrade. Gelukkig is het achterhalen van de leeftijd van je iPhone een fluitje van een cent. Hieronder leggen we uit hoe je dit snel kunt doen.

Contact opnemen

Waarom is de leeftijd van je iPhone belangrijk?

De leeftijd van je iPhone kan invloed hebben op verschillende aspecten van je gebruikservaring. Oudere modellen krijgen misschien geen updates meer, wat kan leiden tot veiligheidsrisico’s en verminderde functionaliteit. Bovendien kan de batterijprestaties afnemen naarmate de telefoon ouder wordt. Door de leeftijd van je iPhone te kennen, kun je beter plannen voor eventuele upgrades of vervangingen.

Eenvoudige stappen om de leeftijd van je iPhone te controleren

Stap 1: Ga naar de instellingen van je iPhone

Start het proces door de ‘Instellingen’ app op je iPhone te openen. Dit is het tandwielpictogram dat je meestal op je startscherm vindt.

Stap 2: Bezoek het menu ‘Algemeen’

In de instellingen ga je naar het menu ‘Algemeen’. Dit is vaak te vinden door even naar beneden te scrollen in de lijst van instellingenopties.

Stap 3: Klik op ‘Info’

In het menu ‘Algemeen’ vind je de optie ‘Info’. Tik hierop om toegang te krijgen tot meer gedetailleerde informatie over je iPhone.

Stap 4: Bekijk het modelnummer

In het menu ‘Info’ zoek je naar ‘Modelnaam’ of ‘Modelnummer’. Dit geeft je het specifieke modelnummer van je iPhone.

Stap 5: Google het modelnummer

Neem het modelnummer en voer het in op Google om te zien in welk jaar jouw model iPhone is uitgebracht. Dit geeft je een goede indicatie van de leeftijd van je toestel.

Een andere methode: gebruik het serienummer

Naast het modelnummer kun je ook het serienummer van je iPhone gebruiken om de exacte productiedatum te achterhalen:

Stap 1: Vind het serienummer

Net als het modelnummer vind je het serienummer in de ‘Info’ sectie onder ‘Algemeen’ in de instellingen van je iPhone.

Stap 2: Bezoek de Apple website

Met het serienummer kun je naar de officiële website van Apple gaan en daar meer gedetailleerde informatie vinden over de productiedatum en het modeljaar van je iPhone.

Wat doe je met deze informatie?

Weten hoe oud je iPhone is, helpt je om beter te begrijpen of je toestel nog steeds optimaal kan presteren. Als je iPhone al een aantal jaren oud is en tekenen van slijtage vertoont, zoals een snel leeglopende batterij of traagheid, kan het tijd zijn om na te denken over een upgrade. Dit zorgt ervoor dat je steeds kunt genieten van de beste technologie en beveiliging die Apple te bieden heeft.

Ontdek je perfecte telefoon: Nieuw, Refurbished of Samsung bij Mobielmakers!

Als je het gevoel hebt dat je iPhone te oud begint te worden en niet meer aan je behoeften voldoet, is het misschien tijd om een nieuwe te overwegen. Bij Mobielmakers heb je verschillende opties om uit te kiezen, of je nu de voorkeur geeft aan een gloednieuwe iPhone, een betaalbare refurbished iPhone of zelfs een Samsung-toestel. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste technologische innovaties, een betrouwbaar toestel binnen een bepaald budget, of een specifieke functionaliteit die beter past bij je behoeften, Mobielmakers staat klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte telefoon die aansluit bij jouw wensen en levensstijl. Met een breed scala aan opties en deskundig advies van het team van Mobielmakers, kun je met vertrouwen een nieuwe telefoon kiezen die perfect bij jou past.

Aanbevolen producten

Blijf op de hoogte van de leeftijd van je iPhone

Het controleren van de leeftijd van je iPhone is een eenvoudige maar essentiële taak voor elke iPhone-gebruiker. Met de bovenstaande stappen kun je snel en eenvoudig de benodigde informatie vinden. Of je nu wilt weten of je nog steeds de nieuwste updates ontvangt, of dat het tijd is voor een nieuwe telefoon, deze kennis is cruciaal. Zorg ervoor dat je deze handelingen uitvoert zodra je een nieuw toestel krijgt, of periodiek om de status van je huidige toestel te controleren.

Bij Mobielmakers in Haaksbergen helpen we je graag met al je vragen over iPhones en andere mobiele toestellen. Bezoek ons voor meer advies, service of om de nieuwste modellen te bekijken. We staan altijd klaar om je de beste service en de nieuwste producten aan te bieden.

Ontdek ons assortiment Contact opnemen

Anderen bekeken ook

Afspraak maken