• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
iPhone backup maken

iPhone backup maken

Het maken van een back-up van je iPhone is belangrijk om je persoonlijke gegevens te beschermen. Dit artikel van Mobielmakers biedt een eenvoudige en effectieve manier om een back-up van je iPhone te maken. Of je nu een ervaren gebruiker bent of nieuw met Apple-producten, volg onze stappen om je gegevens veilig te stellen. Met de juiste aanpak zorg je ervoor dat je waardevolle foto's, contacten en instellingen altijd beschikbaar zijn, wat er ook gebeurt.

Hoe maak ik een iPhone backup?

Een back-up maken van je iPhone is geen luxe meer, maar essentieel om al je belangrijke gegevens veilig te stellen. In deze uitgebreide gids nemen we je mee door het proces van het maken van een back-up van je iPhone, zodat je gerust kunt zijn dat je gegevens altijd beschermd zijn.

Waarom is het maken van een iPhone backup belangrijk?

Eerst en vooral, waarom zou je überhaupt een back-up van je iPhone willen maken? Stel je voor dat je telefoon verloren gaat, kapot gaat, of dat je een nieuwe wilt. Een back-up zorgt ervoor dat je al je belangrijke gegevens, foto’s, contacten en instellingen gemakkelijk kunt herstellen.

Stappenplan bij het maken van een iPhone back-up

Stap 1: Kies je Back-upmethode

Er zijn twee manieren om een back-up te maken: iCloud en iTunes.

iCloud Back-up:

  1. Ga naar Instellingen op je iPhone.
  2. Tik op je naam bovenaan.
  3. Kies “iCloud” en “iCloud-reservekopie”.
  4. Klik dan op ‘’Maak nu reservekopie”.

iTunes Back-up

  • Sluit je iPhone aan op je computer en open iTunes (of Finder op macOS).
  • Klik op het telefoonpictogram in de linkerbovenhoek.
  • Selecteer “Deze computer” en klik op “Maak reservekopie nu”.

Stap 2: Controleer je iCloud Opslag

Voor iCloud-gebruikers is het belangrijk om je opslagruimte in de gaten te houden. Ga naar Instellingen > “Je naam” > iCloud > Beheer opslag. Hier kan je zien hoeveel opslag je nog vrij hebt, en heb je gelijk een duidelijk overzicht van al je gegevens op je telefoon. Let op! Dit is niet de opslag van je iPhone, maar dit is de opslag van je iCloud. Zorg ervoor dat je daar voldoende ruimte hebt voor je back-up of overweeg een upgrade van je iCloud-opslag.

Stap 3: Automatische back-ups

Met deze instelling heb je straks geen omkijken meer naar de back-ups. Schakel automatische back-ups in voor een zorgeloze ervaring. Dit doe je wederom onder het kopje “iCloud-reservekopie”, en schakel hier “Maak een reservekopie van deze iPhone” aan.

Stap 4: Beheer je Back-ups

Niet tevreden met je huidige back-up? Ga naar Instellingen > “Je naam” > iCloud > Beheer opslag > Reservekopieën. Hier kun je verschillende back-ups bekijken en selecteren. Handig als je teruggaat naar een specifiek moment, of ruimte vrij wilt maken!

Stap 5: Encryptie voor Extra Beveiliging

Bescherm je gegevens met extra beveiliging. Versleutel je back-up met een wachtwoord. Dit is niet alleen handig als je belangrijke gegevens hebt, maar ook voor de algemene veiligheid van al je gegevens. Neem het zekere voor het onzekere en stel een wachtwoord in voor al je back-ups.

Stap 6: Herstellen van je back-up

Stel je voor dat je een nieuwe iPhone hebt of dat je huidige iPhone een reset nodig heeft. Bij het instellen van je iPhone kun je kiezen voor het herstellen vanaf een back-up. Selecteer simpelweg de meest recente back-up en voilà!

Problemen? Updates en Hulp van Mobielmakers

Als je problemen ondervindt, zorg er dan voor dat je iPhone draait op de nieuwste iOS-versie, controleer je internetverbinding en probeer het opnieuw. Als dat niet werkt, zijn wij bij Mobielmakers er altijd om te helpen!

Een back-up maken van je iPhone lijkt misschien een kleinigheid, maar het is een grote stap naar gemoedsrust in het digitale tijdperk. Bij Mobielmakers willen we niet alleen dat je iPhone goed werkt, maar ook dat je begrijpt hoe je jouw digitale wereld kunt beheren en beschermen. Volg deze gids en wees gerust, je iPhone-gegevens zijn in goede handen.

Veelgestelde vragen over het maken van een iPhone backup

Hoe vaak moet ik een iPhone-back-up maken?

Het is aan te raden om regelmatig back-ups te maken, bij voorkeur wekelijks of telkens wanneer je belangrijke gegevens toevoegt.

Kan ik mijn iPhone-back-up op een externe schijf opslaan?

Ja, je kunt een iTunes-back-up maken en deze opslaan op een externe schijf voor extra veiligheid.

Wat moet ik doen als mijn iPhone-back-up niet werkt?

Zorg dat je de nieuwste iOS-versie hebt, controleer je internetverbinding, en probeer het opnieuw. Neem contact op met Mobielmakers voor verdere ondersteuning.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.