• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
iPhone waterschade

iPhone waterschade

Een van de grootste gevaren voor een iPhone is waterschade. Het is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken krijgen. Als je iPhone in contact komt met water, kan het interne circuit van het apparaat beschadigd raken en kunnen er verschillende storingen optreden, zoals problemen met de batterij, het scherm en de geluidsfuncties.

Hoe ernstig is de iPhone waterschade?

Hoe erg is waterschade aan je iPhone eigenlijk? Allereerst moet je beoordelen hoe groot de schade is. Als de iPhone minutenlang in de wasmachine heeft gezeten of op de bodem van het zwembad heeft gelegen, dan kun je proberen om met allerlei huis-tuin-en-keukenmiddeltjes de schade te beperken, maar de kans is groot dat de binnenkant van de iPhone volledig doordrenkt is met water. In dat geval is het verstandig om een specialist te raadplegen die de binnenkant van de iPhone kan schoonmaken. Is de schade echter beperkt gebleven, bijvoorbeeld omdat je per ongeluk een glas water over het toestel hebt gemorst of omdat er wat spatwater van regen of de douche in het toestel is gekomen, dan is de kans groot dat de iPhone nog te herstellen is.

iPhone controleren op waterschade

Wist je dat je heel eenvoudig kunt controleren of je iPhone waterschade heeft opgelopen? Alle iPhones zijn namelijk uitgerust met één of meerdere water- en vochtindicatoren. Bij de recente iPhones bevindt deze indicator zich in de simkaart-opening, terwijl deze bij oudere iPhones vaak te vinden is in de oplaad-poort of koptelefoonaansluiting.

Wanneer je iPhone waterschade heeft opgelopen, kleuren deze indicatoren fel rood. Via dit support-document van Apple kun je precies zien waar je moet kijken bij jouw iPhone of iPod. Gebruik eventueel een vergrootglas om de indicator goed te zien. Wil je zeker weten of jouw iPhone waterschade heeft opgelopen? Neem dan contact op met ons of kom langs in onze winkel en laat ons het voor je controleren. Onze deskundige medewerkers helpen je graag en kunnen je adviseren over de beste oplossing.

Hoe waterschade aan je iPhone voorkomen

Er zijn verschillende iPhone hoesjes op de markt die waterdicht zijn, waardoor je jouw telefoon in en rondom het zwembad kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over waterschade. Ook al beweren sommige nieuwe iPhones waterbestendig te zijn of bescherm je ze met een waterdichte case, er is nog steeds een kans op waterschade. Dit komt doordat de coating die water tegenhoudt na verloop van tijd kan afnemen en minder sterk kan worden. Hieronder vind je enkele tips om waterschade te voorkomen en oplossingen om de schade te beperken.

Iphone met waterschade laten repareren

Als je iPhone na het droogproces niet meer aangaat, problemen vertoont of er water zichtbaar is achter het glas, is een iPhone reparatie vaak de enige oplossing. Helaas wordt waterschade niet gedekt door de standaard garantie of het AppleCare Protection Plan, waardoor je volledig opdraait voor de kosten. Heb je echter een AppleCare+ verzekering afgesloten, dan ben je tot twee jaar lang gedekt tegen hardwarereparaties, inclusief maximaal twee schadevoorvallen als gevolg van een ongelukje. Wel geldt er een eigen risico van €29 bij schade aan het scherm en €99 bij overige schade.

Bij onze winkel bieden wij deskundige reparatieservices voor iPhones met waterschade. Onze ervaren technici zullen je iPhone zorgvuldig onderzoeken en de best mogelijke oplossing bieden. Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel voor meer informatie over onze reparatieservices.

Wat moet je doen bij waterschade iPhone?

Schakel je iPhone onmiddellijk uit
Het eerste wat je moet doen als je iPhone waterschade heeft opgelopen, is deze uitschakelen. Dit voorkomt verdere schade aan de interne componenten van de telefoon.

Droog je iPhone
Gebruik een zachte doek of een stuk keukenpapier om voorzichtig de buitenkant van de iPhone droog te deppen. Schud de telefoon niet, want dit kan het water verder verspreiden en meer schade veroorzaken.

Gebruik rijst
Plaats je iPhone in een bakje met ongekookte rijst. Rijst heeft de eigenschap om vocht te absorberen, dus dit kan helpen om het vocht uit de telefoon te halen. Laat de iPhone minstens 24 uur in de rijst zitten.

Probeer het niet zelf te repareren
Open je iPhone niet zelf en probeer deze niet zelf te repareren als je geen ervaring hebt met het repareren van elektronica. Dit kan de schade alleen maar erger maken.

Vermijd hitte
Als je je iPhone probeert te drogen, gebruik dan geen föhn of andere warmtebron om het proces te versnellen. Hitte kan de interne componenten van je iPhone beschadigen.

Bescherm je iPhone tegen water
Om waterschade in de toekomst te voorkomen, kun je een waterdichte hoes voor je iPhone kopen. Zo kun je hem veilig gebruiken in de buurt van water, zoals op het strand of bij het zwembad.

Veelgestelde vragen over een iPhone met waterschade

Kan ik mijn iPhone herstellen nadat het in het water is gevallen?

Ja, het is mogelijk om je iPhone te herstellen nadat het in het water is gevallen, maar het hangt af van de mate van de schade.

Hoe weet ik of mijn iPhone nog te redden is na waterschade?

Als je iPhone nat is geworden, kun je het beste direct contact met ons opnemen zodat wij de schade kunnen beoordelen en kunnen vaststellen of jouw iPhone nog te redden is.

Hoe lang duurt het voordat mijn iPhone droog is na waterschade?

Het droogproces kan enkele dagen duren, afhankelijk van de mate van de waterschade en de omgevingsomstandigheden. Wij kunnen het droogproces versnellen met behulp van professionele apparatuur.

Kan ik zelf mijn iPhone repareren na waterschade?

Als experts op het gebied van iPhone reparaties raden wij het niet aan om zelf je iPhone te repareren na waterschade, omdat dit de schade kan verergeren.

Hoeveel kost het om mijn iPhone te repareren na waterschade?

De kosten voor het repareren van een iPhone na waterschade kunnen variëren afhankelijk van de mate van de schade en het type reparatie dat nodig is. Wij kunnen je hierover adviseren en een kostenraming geven.

Wat zijn de tekenen van waterschade aan mijn iPhone?

Tekenen van waterschade aan een iPhone zijn onder meer een beeldscherm problemen of zwart of wit scherm, groen scherm, knipperende schermen, geen respons op aanraking, slechte prestaties en geluidsproblemen. Neem direct contact met ons op als je deze symptomen ervaart, wij kunnen je helpen.

Vragen?

Als je na het lezen van dit artikel hulp nodig hebt bij het oplossen van waterschade aan je iPhone, of als je op zoek bent naar een snelle reparatie van je telefoon, neem dan gerust contact met ons op. Als experts op het gebied van iPhone reparaties kunnen wij je adviseren over de beste stappen om te nemen en je helpen bij het herstellen van je iPhone. We begrijpen dat een kapotte telefoon erg frustrerend kan zijn, en daarom doen we ons best om onze klanten snel en efficiënt te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een reparatie.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.