Voor 17:00 besteld morgen in huis
De fullservice telefoonwinkel van Twente
Onafhankelijke telefoonwinkel

Nieuwe iPhone installeren

Nieuwe iPhone installeren, zo doe je dat

Mobielmakers staat klaar om je te helpen bij het installeren van je nieuwe iPhone. Het is altijd een spannend moment wanneer je een gloednieuwe iPhone in handen hebt. Maar voordat je helemaal aan de slag kunt, zijn er een aantal stappen die je moet volgen om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Hier bij Mobielmakers hebben we een eenvoudige handleiding voor je samengesteld om je nieuwe iPhone te installeren en klaar te maken voor gebruik.

Contact opnemen

Stap 1: Uitpakken en inschakelen van je nieuwe iPhone

Als je je nieuwe iPhone uit de verpakking haalt, controleer dan eerst of alle accessoires aanwezig zijn, zoals de oplaadkabel en de oortjes. Vervolgens kun je je iPhone inschakelen door de aan/uit-knop aan de zijkant van het apparaat ingedrukt te houden totdat het Apple-logo verschijnt.

Stap 2: Taal en regio instellen

Zodra je iPhone is ingeschakeld, word je begroet door het ‘Hello’-scherm. Selecteer je gewenste taal en regio en tik op “Doorgaan” om verder te gaan.

Stap 3: Verbinding maken met Wi-Fi

Om je iPhone in te stellen en toegang te krijgen tot alle functies, moet je verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk. Kies het juiste netwerk en voer het wachtwoord in indien nodig.

Stap 4: Gegevens overzetten van je oude iPhone of Android-telefoon

Heb je al een iPhone? Dan kun je ervoor kiezen om je gegevens draadloos over te zetten van je oude iPhone naar je nieuwe. Volg eenvoudigweg de instructies op het scherm om dit te doen. Als je overstapt van een Android-telefoon, kun je de “Move to iOS” app downloaden vanuit de Google Play Store om je gegevens over te zetten.

Stap 5: Inloggen op je Apple ID

Om toegang te krijgen tot de App Store, iCloud en andere Apple-services, moet je inloggen op je Apple ID. Als je al een Apple ID hebt, voer dan je inloggegevens in. Anders kun je ervoor kiezen om een nieuwe Apple ID aan te maken.

Stap 6: Face ID of Touch ID instellen

Afhankelijk van het model van je iPhone, kun je ervoor kiezen om Face ID of Touch ID in te stellen voor het ontgrendelen van je apparaat en het beveiligen van je gegevens. Volg gewoon de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien.

Stap 7: iCloud-instellingen configureren

Je nieuwe iPhone biedt de mogelijkheid om een back-up te maken van je gegevens naar iCloud. Je kunt ervoor kiezen om dit in te schakelen en te selecteren welke gegevens je wilt opslaan in iCloud, zoals foto’s, contacten, agenda’s en meer.

Stap 8: Aan de slag

Nu je iPhone correct is ingesteld, kun je beginnen met het verkennen van de functies en apps. Je kunt nieuwe apps downloaden vanuit de App Store, je contacten synchroniseren, je e-mails instellen en nog veel meer.

Bij Mobielmakers staan we altijd voor je klaar om je te helpen met al je vragen over het installeren en gebruiken van je nieuwe iPhone. Als je nog meer hulp nodig hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Veel plezier met je nieuwe iPhone!

Contact opnemen

Anderen bekeken ook

Afspraak maken