• 9.7/ 10
 • Gratis omruilgarantie

 • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Reserve kopie iPhone

Reserve kopie iPhone

Stel je voor: je iPhone raakt beschadigd, gaat verloren of wordt gestolen. Alle belangrijke foto's, video's, contacten en andere persoonlijke gegevens die op je telefoon stonden, zijn plotseling weg. Een rampscenario, toch? Gelukkig kun je dit voorkomen door regelmatig een reservekopie van je iPhone te maken. In dit artikel ontdek je waarom het zo belangrijk is om een reservekopie te maken en leer je verschillende methoden om dit te doen. Bij Mobielmakers, dé expert op het gebied van telefoonreparaties en -oplossingen in Haaksbergen, helpen we je graag om ervoor te zorgen dat je kostbare gegevens altijd veilig zijn.

Waarom een reserve kopie maken voor een iPhone?

Een reservekopie maken van je iPhone is van essentieel belang om verschillende redenen. Ten eerste biedt het gemoedsrust. Door regelmatig een reservekopie te maken, zorg je ervoor dat al je waardevolle gegevens veilig zijn, zelfs als er iets met je telefoon gebeurt. Of het nu gaat om een ongelukkige val, waterschade, je iPhone totaal niet meer oplaad, diefstal of verlies, je kunt altijd vertrouwen op je reservekopie om je gegevens te herstellen.

Daarnaast is het maken van een reservekopie handig wanneer je van iPhone wisselt. Door een reservekopie te maken van je oude iPhone en deze over te zetten naar je nieuwe toestel, kun je al je apps, instellingen, berichten en andere gegevens naadloos overbrengen. Dit bespaart je veel tijd en moeite bij het opzetten van je nieuwe telefoon.

Methoden voor het maken van een reservekopie

Er zijn verschillende methoden beschikbaar om een reservekopie van je iPhone te maken. Twee veelgebruikte methoden zijn het maken van een reservekopie via iCloud en het gebruik van Finder op een Mac.

Een reservekopie maken met iCloud

iCloud is een cloudopslagdienst van Apple die speciaal is ontworpen om gebruikers te helpen bij het maken van reservekopieën van hun apparaten. Om een reservekopie te maken met iCloud, volg je deze eenvoudige stappen:

 • Zorg ervoor dat je iPhone is verbonden met een Wi-Fi-netwerk.
 • Ga naar de instellingen van je iPhone en tik op je naam bovenaan.
 • Tik op “iCloud” en vervolgens op “iCloud-reservekopie”.
 • Schakel de optie “iCloud-reservekopie” in.
 • Tik op “Maak nu reservekopie” om onmiddellijk een reservekopie te maken of laat de functie automatisch periodiek reservekopieën maken.

Het is belangrijk om te onthouden dat je voldoende iCloud-opslagruimte moet hebben om een reservekopie te maken. Bij Mobielmakers kunnen we je helpen bij het optimaliseren van je iCloud-opslag en je adviseren over eventuele upgrades naar een groter opslagplan.

iPhone back-up maken met Finder

Als je een Mac-computer hebt, kun je ook een reservekopie van je iPhone maken met behulp van Finder. Volg deze stappen:

 • Sluit je iPhone aan op je Mac met behulp van een USB-kabel.
 • Open Finder en selecteer je iPhone in de zijbalk.
 • Klik op het tabblad “Algemeen” en schakel het selectievakje “Maak een reservekopie van deze iPhone bij aansluiting” in.
 • Kies de optie “Deze computer” om de reservekopie lokaal op je Mac op te slaan.
 • Klik op “Maak reservekopieën nu” om direct een back-up te maken of laat Finder automatisch periodieke reservekopieën maken.

Met Finder heb je volledige controle over waar je je reservekopie opslaat en kun je gemakkelijk toegang krijgen tot je gegevens wanneer dat nodig is.

Handige tips en aandachtspunten

Bij het maken van een reservekopie van je iPhone zijn er een paar handige tips en aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

 • Zorg ervoor dat je regelmatig reservekopieën maakt. Het wordt aanbevolen om dit wekelijks of maandelijks te doen, afhankelijk van hoe vaak je je telefoon gebruikt en nieuwe gegevens toevoegt.
 • Controleer regelmatig je iCloud-opslagruimte en zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om reservekopieën te maken. Bij Mobielmakers kunnen we je helpen bij het optimaliseren van je opslagruimte en eventuele problemen oplossen.
 • Voor extra beveiliging kun je ervoor kiezen om je reservekopieën te versleutelen. Hierdoor worden je gegevens beschermd met een wachtwoord en kunnen ze alleen worden hersteld met het juiste wachtwoord.
 • Vergeet niet om ook belangrijke gegevens zoals contacten, foto’s en video’s te synchroniseren met andere cloudservices of je computer, zodat je een extra kopie hebt buiten je reservekopie.

Het maken van een reservekopie van je iPhone is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat je gegevens altijd veilig en toegankelijk zijn. Bij Mobielmakers begrijpen we het belang van een betrouwbare reservekopie en staan we klaar om je te helpen bij alle aspecten van je iPhone-ervaring. Of je nu een reservekopie wilt maken, je iCloud-opslag wilt optimaliseren of hulp nodig hebt bij telefoonreparaties, wij zijn dé experts in Haaksbergen die je kunnen bijstaan. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen om zorgeloos te genieten van je iPhone.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.