• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
WiFi delen iPhone

WiFi delen iPhone

Heb je ooit vrienden of familie over de vloer gehad die graag je wifi-netwerk willen gebruiken, maar heb je geen zin om je wifi-wachtwoord op te zoeken? Of wil je je wachtwoord niet direct onthullen, maar zou je wel graag je vrienden toegang geven tot je netwerk? Goed nieuws! Als je een iPhone hebt, kun je dit probleem eenvoudig oplossen met de handige wifi-delfunctie. In dit artikel laten we je stap voor stap zien hoe je deze functie gebruikt.

Vanaf iOS 11 kun je WiFi delen op een iPhone

Vanaf iOS 11 heeft Apple een geweldige functie geïntroduceerd waarmee je snel en veilig je wifi-wachtwoord kunt delen zonder het daadwerkelijk te onthullen. Het enige wat je nodig hebt, is een iPhone met iOS 11 of hoger en een paar minuten van je tijd om het in te stellen.

Stappen om je Wifi-Wachtwoord te delen met een iPhone

  1. Verbind met je Wifi: Laat je vriend of familielid verbinding maken met je wifi-netwerk, zodat het scherm voor het invoeren van het wachtwoord wordt weergegeven.
  2. Ontgrendel je iPhone: Ontgrendel je iPhone of Mac, afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt.
  3. Kies ‘Wachtwoord Delen’: Zodra het scherm verschijnt waarin om het wifi-wachtwoord wordt gevraagd, zie je nu de optie ‘Wachtwoord Delen’. Tik hierop.
  4. Voltooi het Delen: Tik op ‘Gereed’ nadat je hebt gekozen voor ‘Wachtwoord Delen’. Op dit moment zal de iPhone van je vriend(in) automatisch verbinding maken met je wifi-netwerk, zonder dat het wachtwoord handmatig ingevoerd hoeft te worden.

Eenvoudig Wifi Delen met Mac

Het goede nieuws is dat dezelfde stappen ook van toepassing zijn als je een Mac gebruikt. Zorg ervoor dat je contactpersonen gesynchroniseerd zijn met iCloud en dat je Mac draait op macOS High Sierra of een latere versie. Zo kun je ook gemakkelijk je wifi-wachtwoord delen via je Mac.

Veiligheid en Privacy

Een belangrijke kanttekening is dat wanneer je je wifi-wachtwoord deelt via deze methode, de persoon die het wachtwoord ontvangt het niet zichtbaar zal zien op zijn of haar iPhone. Zelfs als de iCloud Sleutelhanger is ingeschakeld, zal het gedeelde wachtwoord niet zichtbaar zijn, zolang je ervoor kiest om wachtwoorden niet zichtbaar te maken.

Wifi-wachtwoorden delen was nog nooit zo eenvoudig en veilig als met de handige functie die iOS 11 en hoger biedt. Geen gedoe meer met het onthouden of opzoeken van wachtwoorden. Met een paar tikken kun je je vrienden en familie snel laten verbinden met je wifi-netwerk.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.