• 9.7/ 10
 • Gratis omruilgarantie

 • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Zes Verborgen functies van je Android Smartphone die je Moet Ontdekken

Zes Verborgen functies van je Android Smartphone die je Moet Ontdekken

Heb jij een Samsung Galaxy of een andere Android-telefoon? Voel je soms alsof je niet het volledige potentieel van je toestel benut? Android is een innovatief besturingssysteem met talloze verborgen opties en mogelijkheden. Helaas zijn sommige van deze functies niet bij iedereen bekend. In dit artikel zullen we 6 verrassende functies van je Android-telefoon bespreken waarvan je misschien nog niet wist dat ze bestonden.

1. Vereenvoudigde Veegbewegingen

Vind je het scherm van je Samsung Galaxy-telefoon te groot om met één hand te bedienen? Geen zorgen, je kunt het scherm eenvoudig verkleinen zodat je je telefoon met slechts één hand kunt gebruiken. Hier is hoe je dit doet:

 1. Ga naar ‘Instellingen’;
 2. Kies voor ‘Geavanceerde functies’;
 3. Schakel de optie ‘Bediening met één hand’ in;
 4. Kies of je deze functie wilt activeren met een gebaar of een knop;
 5. Druk op de knop of veeg naar beneden om ‘Bediening met één hand’ te gebruiken.

Wil je nog meer uit deze functie halen? Download dan de app ‘One Hand Operation’ van Samsung. Hiermee kun je acties toewijzen aan elke veegbeweging en wordt er rekening gehouden met zowel links- als rechtshandige gebruikers.

2. Diverse Talen voor Verschillende Apps

Ben jij meertalig of vind je dat sommige apps gewoon beter werken in een andere taal dan de standaardtaal van je telefoon? Met Android 13 kun je voor elke app afzonderlijk een gewenste taal selecteren. Zo kun je de taalinstellingen aanpassen voor slechts één app terwijl de andere apps in de standaardtaal van je telefoon blijven werken. Wat je reden ook is, hier is hoe je dit per app kunt instellen:

 1. Ga naar de ‘Instellingen’;
 2. Klik op ‘Talen van apps’;
 3. Selecteer de app waarvan je de taal wilt wijzigen;
 4. Kies een van de beschikbare talen – en voila, het is klaar!

3. Stembediening voor je Camera

Herken je dat? Je zit in een perfecte pose voor een selfie, maar moet je arm in rare bochten wringen om op de fotoknop te drukken. Gelukkig is dit verleden tijd dankzij stembediening. Met een eenvoudig gesproken commando kun je nu je camera bedienen en foto’s of video’s maken. Hier is hoe je deze functie inschakelt:

 1. Ga naar de instellingen van je camera-app;
 2. Klik op ‘Opnamemethoden’;
 3. Stel in dat je spraakopdrachten wilt gebruiken;
 4. Gebruik commando’s zoals ‘cheese’, ‘video opnemen’, ‘foto maken’ of ‘opname’ om je foto of video vast te leggen. Een fluitje van een cent!

4. Optimaliseer je Camera

De camera’s in Android-telefoons worden steeds beter en kunnen wedijveren met professionele camera’s. Wil jij het maximale uit je camera halen en je foto’s naar een hoger niveau tillen? We hebben de oplossing! Er zijn verschillende verborgen opties die je helpen betere foto’s te maken. Een van deze opties is de professionele modus. Vaak merk je dat de kwaliteit van je smartphonefoto’s achteruitgaat wanneer je ze op de computer wilt bewerken.

Dit heeft te maken met het bestandsformaat, dat vaak is ingesteld op jpeg. Hierdoor benut je de grote camerasensor in telefoons zoals de Samsung Galaxy S22 en S23 Ultra niet optimaal, wat resulteert in lagere foto-kwaliteit. Dit kun je voorkomen door je foto’s op te slaan in het raw-formaat. Raw legt veel meer details vast, maar maakt je foto’s ook groter, dus je kunt er minder op je telefoon opslaan. Is dat geen probleem voor jou? Of ben je een kieskeurige fotograaf die slechts enkele foto’s maakt? Volg dan deze stappen:

 1. Ga naar je camera-app en klik op het tandwielpictogram;
 2. Kies voor ‘Geavanceerde foto-opties’;
 3. Selecteer ‘Foto-indeling Prof-stand’ en kies ‘RAW-indeling’. Wil je je foto zowel in RAW- als JPEG-indeling opslaan? Kies dan voor beide indelingen.

5. Meer dan een Powerknop

Bijna elke Samsung Galaxy en Android-telefoon heeft een powerknop. Deze knop wordt meestal gebruikt om je telefoon uit de slaapstand te halen of in- en uit te schakelen. Maar wist je dat deze knop veel meer functies heeft? Je kunt de knop aanpassen via geavanceerde instellingen. Zo kun je met een dubbele klik op de knop een specifieke app openen of de camera snel starten. Door de knop ingedrukt te houden, kun je zelfs het menu openen. Zo haal je het meeste uit je powerknop!

6. OneUI 5.1 – Objecten Verwijderen

Heb je OneUI 5.1 op je Samsung Galaxy? Dan kun je objecten verwijderen uit je foto’s. Zo kun je jezelf eenvoudig uitsnijden en op een andere achtergrond plaatsen. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel:

 1. Open een afbeelding;
 2. Klik op het object dat je wilt verwijderen en houd dit vast;
 3. Na een korte animatie kun je je foto opslaan of delen.

Met deze verborgen functies kun je het meeste uit je Android-telefoon halen en genieten van een betere gebruikerservaring. Vergeet niet om ze te delen met je vrienden en familie, zodat zij ook kunnen profiteren van deze handige tips!

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.