• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Tips / De fabrieksinstellingen terugzetten op de iPhone, iPad of iPod

De fabrieksinstellingen terugzetten op de iPhone, iPad of iPod

9.7/10 61 reviews van klanten

Ben je wel toe aan een nieuwe iPhone, en kan je huidige iPhone nog wel een tweede leven in gaan? Dan is het tijd om je oude telefoon te verkopen. Om je telefoon goed door te verkopen moet je alle gegevens verwijderen zodat de volgende gebruiker niks meer van jou ziet. Daarom kan je je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan vooral verder!

Wat houdt het terugzetten van de fabrieksinstellingen in?

Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen houdt letterlijk in dat je de iPhone weer terugzet naar de fabrieksinstellingen. Dat is de stand waarin jij de iPhone hebt gekregen nadat je hem hebt gekocht. Al jouw persoonlijke gegevens worden dan van de iPhone verwijderd, zodat de volgende gebruiker de telefoon helemaal kan instellen na zijn of haar persoonlijke wensen.

Wanneer zet je je iPhone terug naar fabrieksinstellingen?

Je kan je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen voor meerdere redenen. De grootste reden is dat je je iPhone doorverkoopt. Zo krijgt de volgende gebruiker de telefoon helemaal als nieuw en staan jouw persoonlijke gegevens er niet meer op.

Ook kan je de telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen om je iPhone even een volledige reset te geven. Dit kan bijvoorbeeld helpen als je telefoon traag is geworden en je weer wilt dat het snel gaat werken. Maar het kan ook zo zijn dat jij gewoon graag alles even opnieuw wilt instellen en dat daarvoor het terugzetten naar de fabrieksinstellingen de handigste optie is. Daarna kan je alles opnieuw naar jouw wensen instellen.

Hoe zet ik mijn iPhone terug naar de fabrieksinstellingen?

Nu je alle nodige informatie hebt gekregen, ben je vast wel benieuwd hoe je het nou ook echt terugzet naar de fabrieksinstellingen. Wij van Mobielmakers leggen dit graag even voor je uit. De stappen zijn voor elke iPhone hetzelfde, dus het maakt niet uit of je nou een nieuwe of een oude iPhone hebt. Nieuwsgierig hoe je dit doet? Dan zijn hier de stappen die je moet volgen:

1.     Open ‘instellingen’ en ga naar ‘algemeen’

2.     Scroll helemaal naar beneden en klik op ‘stel opnieuw in’

3.     Klik op ‘wis alle inhoud en instellingen’ en klik nog een keer op ‘wis nu’ als je deze melding krijgt

4.     Vul je toegangscode in en klik op ‘wis iPhone’. Klik nog een keer op ‘wis iPhone’ als je nog een melding krijgt en vul het wachtwoord van je Apple-ID in

5.     Je telefoon wordt nu teruggezet naar de fabrieksinstellingen!

iPhone leegmaken via je Mac

Is het scherm van je iPhone kapot, maar wil je de telefoon alsnog terugzetten naar de fabrieksinstellingen? Dan kan je dit ook doen via je Mac. Dat doe je zo:

1.     Sluit je iPhone aan met een kabel aan je Mac

2.     Open ‘Finder’ op je Mac

3.     Klik op ‘algemeen’ en daarna op ‘herstel iPhone’

4.     Je iPhone wordt nu leeggehaald!

Tips:

Ook al hebben we de instructies al voor je op een rijtje gezet, hebben we toch nog een paar tips voor je. Zo weet je zeker dat er niks verkeerd kan gaan en jij je telefoon met een gerust hart kan terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Voordat je de telefoon terugzet, is het verstandig om eerst een back-up te maken. Zo blijven al je gegevens bewaard en raak je bijvoorbeeld geen belangrijke vakantiekiekjes kwijt. Ben je van plan om je telefoon door te verkopen? Zorg er dan voor dat je eerst een nieuw of vervangend apparaat hebt. Anders zit je tijdelijk zonder telefoon of moet je alles weer opnieuw instellen.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe iPhone? Bij Mobielmakers hebben we meerdere telefoons in het assortiment. Zo verkopen wij ook refurbished iPhones, die nu een tweede leven in gaan. Wil je ons assortiment aan telefoons met eigen ogen bekijken, of heb je hulp nodig bij het terugzetten naar de fabrieksinstellingen? Dan ben je altijd welkom in onze winkel van Mobielmakers. Wij staan daar klaar om je te helpen met al je vragen.

Bas
Geschreven door

Bas

Verder lezen

Je iPhone luidspreker vervangen?
tips

Je iPhone luidspreker vervangen?

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg
tips

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Whatsapp ons