• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Nieuws / Gegevens overzetten van Android naar iPhone in 3 stappen

Gegevens overzetten van Android naar iPhone in 3 stappen

9.7/10 61 reviews van klanten

Ben je uitgekeken op je Android telefoon of tablet en ben je klaar om een iOS apparaat uit te proberen? Dan is het ontzettend belangrijk om al je gegevens op je oude device goed over te zetten naar je nieuwe apparaat. Je wilt natuurlijk niet al je leuke vakantiefoto’s of belangrijke oude berichtjes verwijderen! Wij van Mobielmakers leggen graag voor je uit hoe jij jouw gegevens het beste overzet om alles te bewaren.

Handige tips voor je begint

Zorg voor voldoende opslag op je iOS apparaat

Om er zeker van te zijn dat je alle gegevens goed kan overzetten, zorg er dan voor dat je zeker weet dat je iOS apparaat genoeg opslagruimte heeft. Zo wordt alle gewenste informatie overgezet en raak je niks kwijt wat je liever had willen bewaren.

Zet wifi aan op beide apparaten

Zorg ervoor dat op zowel je oude Android apparaat als op je nieuwe iOS apparaat de wifi aan staat. Op deze manier worden alle gegevens het beste en het snelst overgezet en hoef je niet de hele dag te wachten totdat je eíndelijk je oude foto’s kan terugkijken.

Sluit beide apparaten aan op het stopcontact

Om ervoor te zorgen dat het overzetten goed verloopt is het handig om beide apparaten aan de oplader te leggen. Zo voorkom je dat een van de devices tussendoor uitvalt en je helemaal opnieuw moet beginnen óf je zelfs gegevens kwijtraakt.

Gegevens overzetten van Android naar Iphone

Heb je bovenstaande tips gelezen en ben je nu klaar om aan het echte werk te beginnen? Dan leggen wij van Mobielmakers hieronder alle stappen precies voor je uit zodat het overzetten zo meteen een makkie wordt.

Maak een back-up van je Android toestel

Om ervoor te zorgen dat alle gegevens goed in jouw Google account worden opgeslagen is het handig om een back-up te maken. Zo weet je zeker dat er geen belangrijke gegevens verloren gaan tijdens het overzetten. Een back-up maken doe je zo:

 • Ga naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Google’
 • Klik ‘back-up maken’ aan
 • Kies voor ‘Nu back-up maken’
 • De gegevens worden nu bewaard in je Google account en staan hier nu online opgeslagen

Back-up synchroniseren op je iOS apparaat

Als je de back-up in je Google account hebt opgeslagen is het nu tijd om de gegevens over te zetten op je iOS apparaat. Dat kan je doen door op je iPhone of iPad in te loggen op je Google-account en vanuit daar de gegevens over te zetten op je iOS apparaat. Het synchroniseren doe je zo:

 • Ga op je iOS apparaat naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Mail’
 • Klik op ‘Accounts’
 • Kies voor ‘Nieuwe account’
 • In het overzicht wat je nu te zien krijgt klik je op ‘Google’
 • Log in volgens de instructies
 • Selecteer alle gegevens die je wilt hebben op je iOS apparaat.
 • Alles wordt nu overgezet!

Foto’s overzetten naar je iOS apparaat

Nu je alle gegevens over hebt gezet, is het nu nog tijd voor alle foto’s. Je wilt natuurlijk niet alle mooie momenten van de afgelopen jaren kwijtraken! De makkelijkste manier om alle foto’s en video’s over te zetten is door dit te doen met de Google Foto’s https://photos.google.com/) app. Hiervoor moet je eerst al je foto’s synchroniseren met de Google app. Het overzetten van de foto’s doe je zo:

 1. Open de Google Foto’s (https://photos.google.com/) app op je Android apparaat en klink op je account rechtsboven in het scherm
 2. Klik op ‘Instellingen voor foto’s’ en kies voor ‘Back-up en synchronisatie’
 3. Zet bovenaan het scherm het schuifje aan zodat het aanstaat
 4. Installeer de Google Foto’s app op je iOS apparaat en log in met je Google Account
 5. Je kan er nu voor kiezen om de foto’s hierin te laten staan of om deze te downloaden naar je foto rol op je iOS apparaat
 6. Tadá! Alles is overgezet.

Heb je nog wat hulp nodig om alle gegevens goed over te zetten naar je iOS apparaat? Dan ben je altijd welkom in onze winkel van Mobielmakers zodat wij je kunnen helpen. We staan daar natuurlijk ook klaar voor al je andere vragen. Ben je er nog niet helemaal uit welk iOS apparaat jij wilt hebben? Wij van Mobielmakers hebben een groot assortiment aan iPhones en iPads waar je uit kan kiezen. Bekijk het assortiment hier of kom gezellig langs in onze Mobielmakers winkel om het met eigen ogen te bekijken.

Hulp nodig bij het overzetten van data?
Bas
Geschreven door

Bas

Verder lezen

Je iPhone luidspreker vervangen?
tips

Je iPhone luidspreker vervangen?

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg
tips

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Whatsapp ons