• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Tips / Help, mijn iPhone gaat niet meer aan! 5 tips om dit probleem op te lossen

Help, mijn iPhone gaat niet meer aan! 5 tips om dit probleem op te lossen

9.7/10 61 reviews van klanten

Wil je net even je iPhone pakken om door social media te scrollen, en dan doet je telefoon opeens niks meer. Hij gaat niet meer aan! Wees maar niet bang, de kans is groot dat je telefoon helemaal niet kapot is en dat je dit zelf kan oplossen. Ben je benieuwd wat je kan doen om je telefoon weer aan de praat te krijgen? Wij van Mobielmakers leggen het graag voor je uit.

Oorzaken

Dat je iPhone niet meer aangaat, wil niet zeggen dat dan meteen je hele telefoon kapot is. Zo kan het zijn dat een specifiek onderdeel niet meer werkt zoals het scherm, de batterij of het moederbord. Wanneer je weet dat één van deze onderdelen niet meer werkt dan kan je deze laten vervangen. Ook is het mogelijk dat er een verkeerde software op je telefoon is geïnstalleerd of dat je iPhone is vastgelopen. Een andere oorzaak kan zijn dat je telefoon waterschade heeft opgelopen. Als je denkt dat dat het geval is, bekijk dan hier wat je het beste kan doen.

Oplossingen

Nu je weet wat de oorzaak zou kunnen zijn dat je iPhone niet meer aan gaat, ben je vast nog veel meer benieuwd naar de oplossing. Hieronder leggen wij van Mobielmakers alles voor je uit zodat jij zo snel mogelijk je iPhone weer kan gebruiken.

Laad je iPhone op

Het klinkt misschien iets té logisch, maar probeer je iPhone eens op te laden. Een lege batterij is namelijk het meest voorkomende probleem waardoor je telefoon niet meer aangaat. Het kan natuurlijk zijn dat er iets bij het opladen niet goed is gegaan. Controleer daarom of je oplader nog werkt door het bijvoorbeeld eerst met een iPhone te proberen die nog wel is opgeladen. Het is belangrijk om een gecertificeerde oplader te gebruiken. Leg je telefoon eens een tijdje aan de oplader, het kan zijn dat de batterij zó leeg is dat het eerst intern op moet starten.

Controleer de oplaadpoort

Werkt je oplader gewoon, maar laad je telefoon nog niet op? Dan kan het zijn dat er iets mis is met de oplaadpoort van je iPhone. Vaak zit er stof of vuil in waardoor de oplader niet goed kan verbinden met de telefoon. Controleer met een zaklamp of je iets ziet zitten en maak het daarna schoon met een kleine pincet of naald. Doe wel voorzichtig, je wilt natuurlijk niks kapot maken.

Reset je iPhone

Als je nu weet dat het probleem niet ligt aan het opladen van de iPhone, dan kan je proberen om de iPhone te resetten. Het kan namelijk goed zijn dat je iPhone is vastgelopen. Je forceert je telefoon nu om aan te gaan, zonder dat hierbij gegevens verloren raken. Het resetten voor oudere en nieuwe iPhones gaat op een andere manier.

Reset iPhone 8 en hoger:

  1. Klik snel op de volume-omhoog knop
  2. Klik snel op de volume-omlaag knop
  3. Houd de aan en uit knop 15 seconde ingedrukt
  4. Als nu het Apple-logo in beeld komt wordt je iPhone weer opgestart

Reset iPhone 7 en lager:

  1. Druk de aan-uit knop en de volume-omlaag knop tegelijk in
  2. Houd de knoppen 10 seconden vast
  3. Als nu het Apple-logo in beeld komt wordt je iPhone weer opgestart

Zet je iPhone terug naar de fabrieksinstellingen

Als de reset niet heeft gewerkt om je telefoon aan de praat te krijgen, dan kan je nog een stapje verder gaan. Je kan namelijk je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Er zijn meerdere manieren hoe je dit gemakkelijk kan doen. Bekijk hier hoe jij je iPhone terug kan zetten naar de fabrieksinstellingen.

Controleer of het scherm nog werkt

Gaat je iPhone nog steeds niet aan? Controleer dan eens of je nog wel een goed werkend scherm op je telefoon hebt. Als je een kapot scherm hebt kan het namelijk zijn dat je gewoon niks op je telefoon ziet staan, terwijl de iPhone verder wel goed werkt. Dat controleren doe je zo:

  1. Sluit je iPhone via de oplaadkabel aan op je computer of laptop
  2. Open iTunes
  3. Bekijk of iTunes je telefoon wel kan zien

Heb je al deze tips geprobeerd, maar gaat je telefoon nog steeds niet aan? Dan is het handig om er een professional naar te laten kijken. Je bent altijd welkom in onze winkel van Mobielmakers om al je vragen te stellen over je defecte telefoon. Wij kunnen het apparaat meteen voor je repareren en binnen 45 minuten is de telefoon weer goed werkend bij je terug.

 

Contact opnemen Reparatie zoeken
Sil
Geschreven door

Sil

Verder lezen

Je iPhone luidspreker vervangen?
tips

Je iPhone luidspreker vervangen?

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg
tips

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Whatsapp ons