• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Tips / iOS 16: de nieuwste functies op een rijtje

iOS 16: de nieuwste functies op een rijtje

9.7/10 61 reviews van klanten

In juni heeft Apple tijdens de WWDC (World Wide Developers Conference) aangekondigd een nieuwe iOS 16 update uit te brengen. De update zal het besturingssysteem voorzien van een hoop nieuwe functies en verbeteringen. Ben je benieuwd wat de nieuwe iOS 16 update voor jou kan betekenen? Wij van Mobielmakers zetten de belangrijkste verbeteringen voor je op een rijtje

Nieuwe en verbeterde functies

Personaliseer je toegangsscherm

Misschien wel een van de populairste verbeteringen van de iOS 16 update is dat je zelf je toegangsscherm volledig kan indelen. Zo kan je nu zelf het lettertype en de tijdsaanduiding bepalen en kan je effecten toepassen om het interactiever te maken. Je kan zelfs meerdere schermen ontwerpen om af te wisselen tussen de designs. Ook kan je nu widgets toevoegen aan het beginscherm zoals je agenda afspraken of het weer. De meldingen worden nu onderaan het scherm weergegeven en opgestapeld zodat dat het design van het toegangsscherm niet beperkt. Het toegangsscherm lijkt nu aardig op de wijzerplaat van de Apple Watch , die in september wordt uitgebracht.

Berichten en mails terughalen

Stuur je wel eens een berichtje en denk je achteraf: ‘oeps, misschien had ik dit toch niet moeten sturen?’ Met de iMessage app is dit nu geen probleem meer. Binnen en kwartier nadat je een berichtje hebt gestuurd kan je deze nog aanpassen of verwijderen. Als je een bericht verwijderd, is dit ook niet meer te zien op het apparaat van de ontvanger. Let wel op: de ontvanger ziet het bericht nog wel als de oude iOS versie nog geïnstalleerd is.

Ook is het nu mogelijk om mails terug te halen nadat je het hebt verstuurd. Je moet wel snel zijn, je hebt hier namelijk maar 10 seconde de tijd voor. Deze functie is vooral bedoeld om bijlagen of ontvangers toe te voegen als je deze bent vergeten. Verder is het in de mail app nu mogelijk om uitgaande mails in te plannen en mails te snoozen om hier later op te reageren.

Tussenstops toevoegen aan je navigatie

Ga je vaak met de auto op vakantie? Dan is de nieuwe functie in de Apple Kaarten app vast van groot belang voor jou. Je kan nu namelijk tussenstops toevoegen aan je route. Voor de iOS 16 update moest je de route weer helemaal opnieuw invoeren als je op je tussenstop aangekomen was, maar dit is nu verleden tijd. Als jij je koffie break hebt genomen kan je rustig weer verder rijden.

Foto’s uitsnijden en gedeelte albums toevoegen

Ook in de foto app zijn er aardig wat handige functies bij gekomen. Je kan nu bijvoorbeeld een onderwerp in een foto uitsnijden. Hierbij kan je ervoor kiezen om het uitgeknipte onderwerp helemaal weg te gooien, of te kopiëren en op een andere foto of plek te plakken. Ook is er nu een gedeelde fotobibliotheek die je samen met andere iOS 16 gebruikers kan delen. Door de gezichtsherkenning en de persoon die jij eraan gekoppeld hebt wordt er automatisch een gedeeld album gemaakt met alle foto’s waar de andere persoon op staat. Als je een foto maakt, kan je nu ook meteen kiezen in welk album de foto wordt opgeslagen. Dat scheelt een hoop Airdroppen en delen achteraf!

Nintendo Joy-Cons gebruiken op je iOS apparaat

Deze functie is misschien niet relevant voor alle iOS-gebruikers, maar wel een leuke toevoeging aan de iOS update. Je kan nu namelijk via bluetooth Nintendo Joy-Cons aan je iPhone verbinden. Deze kan je gebruiken om op je iPhone te gamen of om eens op een andere manier door je telefoon te navigeren.

Wanneer komt de iOS 16 update uit?

Nu je al deze informatie hebt gehoord ben je vast wel benieuwd wanneer de iOS 16 update ook echt uitkomt. Wat de exacte datum hiervan is, is nog niet helemaal duidelijk. Wel gaat dit waarschijnlijk ergens in september zijn. De update is geschikt voor de iPhone 8 en hoger. Heb je na het lezen van al deze informatie interesse gekregen in een iPhone die ook iOS 16 ondersteunt? Bekijk hier ons aanbod aan iPhones. Wil je ze liever in het echt bekijken? Aarzel dan niet om langs te gaan in onze winkel bij Mobielmakers in Haaksbergen. Wij staan voor je klaar om je te helpen met al je vragen.

Contact opnemen
Aaron
Geschreven door

Aaron

Verder lezen

Je iPhone luidspreker vervangen?
tips

Je iPhone luidspreker vervangen?

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg
tips

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Whatsapp ons