• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Tips / Je iPhone luidspreker vervangen?

Je iPhone luidspreker vervangen?

9.7/10 61 reviews van klanten

Ben je een telefoontje aan het plegen maar hoor je steeds een kraak of ruis wanneer de persoon aan de andere kant praat? Dan kan het zijn dat de luidspreker van jouw iPhone niet meer goed werkt en deze misschien wel aan vervanging toe is. Geluid is natuurlijk een onderdeel in jouw iPhone die je onmogelijk kan missen. Maar voordat je de luidspreker laat vervangen, zijn er nog een aantal dingen die je zelf kan proberen om het probleem op te lossen. Wij van Mobielmakers leggen dit voor je uit.

Als je problemen hebt met het geluid van jouw iPhone dan hoeft dat niet meteen te betekenen dat de luidspreker aan vervanging toe is. Je kan het beste eerst zelf het één en ander proberen om het probleem op te lossen zodat je weer normaal kan bellen of video’s kan kijken. Op deze manier voorkom je een reparatie en hoef jij je telefoon niet te missen!

Kijk of de geluidsinstellingen goed staan

De oplossing kan zo simpel zijn als het goed zetten van de geluidsinstellingen. Dit is vaak de oplossing als er helemaal geen geluid meer uit de speaker komt. Als eerst is het handig om te kijken of de belsignaalschakelaar aan de zijkant van de iPhone aan staat. Daarna volg je de onderstaande stappen:

1. Ga naar ‘instellingen’ op jouw iPhone en klik op ‘focus’
2. Ga daarna naar ‘niet storen’ en kijk of het geluid is uitgeschakeld
3. Is het inderdaad uitgeschakeld? Schakel het geluid dan weer in.
4. Tadá! Het geluid werkt weer!

Controleer of de luidspreker vies is

Als de luidspreker van jouw iPhone vies is, kan dit ook voor onnodige problemen zorgen. Vuil in de luidspreker kan namelijk de geluidskwaliteit verminderen of zelfs het geluid helemaal blokkeren. Je kan de luidspreker het beste schoonmaken met een droog wattenstaafje of droge tandenborstel. Hiermee ga je voorzichtig langs de luidspreker om al het vuil weg te halen.

Probeer te bellen op de luidspreker

Probeer eens te bellen op de luidspreker van jouw iPhone. Als je aan het bellen bent en een ruis of een krakend geluid hoort, dan kan het ook zijn dat je een slechte verbinding hebt. Door een slechte verbinding kan de geluidskwaliteit achteruitgaan. Probeer te bellen op een andere plek of neem contact op met jouw internetprovider om de kwaliteit van de verbinding te bespreken.

Verwijder alle accessoires

Als laatste oplossing kan je proberen om alle accessoires van je telefoon te verwijderen. Hoesjes, screenprotectors en andere accessoires kunnen de uitgang van het geluid blokkeren waardoor het lijkt alsof de luidspreker niet goed werkt. Als je merkt dat de kwaliteit beter is zonder de accessoires, dan is het misschien verstandig om nieuwe accessoires aan te schaffen.

iPhone luidspreker vervangen

Als de bovenstaande stappen niet hebben gewerkt dan is de kans groot dat de luidspreker van jouw iPhone toch aan vervanging toe is. Je kan voor deze reparatie terecht bij Mobielmakers. We repareren de luidspreker en je hebt jouw iPhone binnen 45 minuten weer helemaal in goede staat terug. Als je de iPhone bij ons hebt gekocht, dan is de kans aanwezig dat de reparatie zelfs onder de garantie valt als het probleem niet komt door gebruikersschade.

Je bent natuurlijk altijd welkom om langs te komen bij onze winkel van Mobielmakers in Haaksbergen. Onze medewerkers staan daar klaar om je te voorzien van een persoonlijk en onafhankelijk advies.

Bas
Geschreven door

Bas

Verder lezen

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg
tips

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Alles over BKR-registratie bij afsluiten van telefoonabonnement
nieuws

Alles over BKR-registratie bij afsluiten van telefoonabonnement

Whatsapp ons