• 9.7/10 60 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Tips / Mijn iPhone is oververhit! Wat nu? 5 oplossingen tegen oververhitting

Mijn iPhone is oververhit! Wat nu? 5 oplossingen tegen oververhitting

9.7/10 60 reviews van klanten

Stel je eens voor: je zit lekker in de zon en je hebt je iPhone even naast je neergelegd. Je pakt je telefoon weer en je ziet opeens een melding op je scherm dat je telefoon moet afkoelen. Je telefoon is oververhit! Wij van Mobielmakers geven je graag tips over hoe jij je iPhone zo snel mogelijk kan laten afkoelen.

Hoe kan het dat je telefoon oververhit is?

Je iPhone functioneert het beste tussen de 0 en 35 graden. Wanneer het boven deze temperatuur uitkomt, is je telefoon al snel oververhit. De grootste oorzaak van oververhitting is door je iPhone te lang in de zon te laten liggen. Maar dit kan ook gebeuren doordat je bijvoorbeeld een defecte oplader gebruikt. Het is dan ook belangrijk om altijd een originele oplader te gebruiken.  Ook kan het zijn dat er op de achtergrond van de iPhone teveel gebeurd waardoor je telefoon te druk bezig is, en het hierdoor letterlijk warm krijgt.Het is schadelijk voor je telefoon als deze oververhit raakt. Er kunnen problemen ontstaan aan het moederbord of aan de batterij van je iPhone. Daarom is het belangrijk om meteen te handelen als je ziet dat je telefoon oververhit is. En dat doe je zo:

1. Leg je iPhone op een koele plek

Misschien de meest logische tip, maar zorg ervoor dat je je telefoon meteen op een koele plek neerlegt. Wanneer je ziet dat je telefoon oververhit is, leg het dan meteen in de schaduw. Zorg er wel voor dat je je telefoon niet in de koelkast legt. Dit kan schadelijk zijn voor je telefoon omdat het niet tegen grote temperatuurwisselingen kan.

2. Zet je iPhone helemaal uit

Als je je telefoon helemaal uit zet, dan zijn er geen processen meer actief op de achtergrond. Op deze manier heeft je iPhone de tijd om even rustig af te koelen. Voelt je iPhone na 10 minuten wat minder warm aan? Dan kan je de telefoon rustig weer aan doen.

3. Verwijder het telefoonhoesje van je iPhone

Om je telefoon weer op normale temperatuur te krijgen, kan je het beste het hoesje meteen verwijderen. De case kan soms warmer worden dan de telefoon zelf waardoor de iPhone niet goed kan afkoelen.

4. Schakel de vliegtuigmodus in

Door de vliegtuigmodus in te schakelen zorg je er automatisch voor dat de GPS, bluetooth, mobiele data en WiFi even niet werken. Deze functies zorgen namelijk normaal gesproken voor veel activiteit op de achtergrond waardoor je telefoon hard moet werken. Als je de vliegtuigmodus inschakelt gebeurt dit tijdelijk niet waardoor je telefoon de mogelijkheid heeft om af te koelen.

4. Vermijd het gebruik van intensieve apps

Door het gebruik van games of navigatie apps moet de processor van je telefoon hard werken. Zorg er daarom voor dat je deze apps even niet gebruikt wanneer je telefoon te warm is. Zo kan je telefoon sneller afkoelen. Heb je het idee dat de oververhitting van je telefoon toch voor wat problemen heeft gezorgd? Aarzel dan niet om bij ons langs te gaan in onze winkel van Mobiel Makers. Wij staan daar voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Contact opnemen
Bas
Geschreven door

Bas

Verder lezen

De fabrieksinstellingen terugzetten op de iPhone, iPad of iPod
tips

De fabrieksinstellingen terugzetten op de iPhone, iPad of iPod

Alles wat je moet weten over een iPhone batterij die snel leegloopt
tips

Alles wat je moet weten over een iPhone batterij die snel leegloopt

Whatsapp ons