• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Tips / Mijn telefoon is gestolen op vakantie! Wat nu?

Mijn telefoon is gestolen op vakantie! Wat nu?

9.7/10 61 reviews van klanten

Je zit lekker op het strand en je besluit een duik te nemen in de zee. Je komt terug en je wilt het zonnige moment even vastleggen met een leuke vakantiefoto. Je zoekt in je tas, maar je kan je telefoon nergens vinden. Hij is gestolen! Weet je even niet wat je nu moet doen? Wij van Mobiel makers helpen je graag verder.

Wat moet ik doen?

Er kan bijna niks ergers gebeuren dan je telefoon kwijtraken op vakantie. Je gebruikt het vast voor je bankzaken en waarschijnlijk staan zelfs je vliegtickets erop. Daarom is het handig om zo snel mogelijk een oplossing te zoeken als je je telefoon niet meer kan vinden. Wij van Mobiel makers leggen voor je uit wat je moet doen. Benieuwd wat de tips zijn? Lees dan vooral verder.

Traceer je telefoon

Als eerste is het belangrijk om meteen op te zoeken waar je telefoon is. Zo kan je meteen handelen als je ziet dat het echt gestolen is. Of misschien kom je er wel achter dat je telefoon helemaal niet gestolen is maar gewoon onderin je tas ligt. Je kan je telefoon traceren door in te loggen op de Find My iPhone op een apparaat van iemand anders of door in te loggen op Android Apparaat beheer. Als je ziet dat je telefoon inderdaad op een andere locatie is, maak dan meteen een screenshot van de locatie waar je jouw telefoon ziet staan. Dit geld namelijk als een bewijs voor de aangifte.

Blokkeer je simkaart

Wanneer je zeker weet dat je telefoon is gestolen, zorg er dan voor dat je meteen je simkaart blokkeert. Zo kan de dief geen mensen bellen met je telefoon en is er geen toegang tot het internet. Bel je provider op, zij kunnen je simkaart namelijk meteen voor je blokkeren.

Terugzetten naar fabrieksinstellingen

Om er zeker van te zijn dat de dief geen persoonlijke gegevens van jou kan vinden, kan je de telefoon op afstand terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Dit kan je doen via Find My iPhone of Android apparaat beheer. Let wel op: het kan zijn dat sommige gegevens op je telefoon niet bewaard blijven als je niet recentelijk een back-up hebt gemaakt.

Doe aangifte van je gestolen smartphone

Nu je alle acties hebt ondernomen om het de dief zo moeilijk mogelijk te maken, is het belangrijk om aangifte te doen. Dit kan je het beste doen bij de lokale politie in de plaats waar je bent beroofd. De politie is op deze manier op de hoogte van diefstallen in de omgeving en kunnen contact met je opnemen als ze meer informatie hebben over je telefoon. Ook heb je een bewijs van de aangifte nodig bij je verzekeraar om een vergoeding te krijgen voor de diefstal.

Meld de telefoondiefstal bij je verzekeraar

Nu je alle mogelijke stappen hebben gevolgd, is het tijd voor de laatste maar misschien wel de belangrijkste stap. Om een vergoeding te krijgen voor je gestolen telefoon moet je dit namelijk melden bij je verzekeraar. Dit kan je doen door een schadeformulier te downloaden op de website of door telefonisch contact op te nemen. Zorg ervoor dat je alle verzamelde bewijzen meestuurt en je een gedetailleerde uitleg geeft. Verzekeraars kunnen namelijk streng zijn omdat er veel fraude wordt gepleegd.

Voorbereiding

Natuurlijk ben je niet van plan om dit weer te laten gebeuren, maar het is altijd handig om van tevoren te weten wat je moet doen. Of misschien is er nog niks gebeurd maar wil je het zekere voor het onzekere nemen en vast goede voorbereidingen treffen om dit te voorkomen. Wil je weten wat je van tevoren het beste kan doen? Wij van Mobiel makers geven je graag een paar tips.

Check je reisverzekering

Check voordat je op vakantie gaat goed hoe jij verzekerd bent als je op vakantie gaat. Zo is het bijvoorbeeld niet altijd gegarandeerd dat je ook verzekerd bent voor diefstal. Zorg er daarom voor dat je een pakket hebt waarbij dit vergoed wordt.

Print je reispapieren uit

Om extra chaos op het vliegveld te voorkomen, is het slim om je reispapieren uit te printen. Zo ben jij niet alleen afhankelijk van je telefoon. Reis je met meerdere mensen? Zorg er dan voor dat iedereen de nodige informatie bij zich heeft zodat je niet met lege handen komt te staan.

Is je telefoon toch gestolen en ben je nu op zoek naar een nieuw apparaat? Wij bij Mobiel makers hebben een groot assortiment aan mobiele telefoons waar je uit kan kiezen. Je bent natuurlijk ook altijd welkom in onze winkel van Mobiel makers. Wij staan daar klaar om je te helpen met al je vragen.

Bas
Geschreven door

Bas

Verder lezen

Je iPhone luidspreker vervangen?
tips

Je iPhone luidspreker vervangen?

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg
tips

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Whatsapp ons