• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Alles over BKR-registratie bij afsluiten van telefoonabonnement

Alles over BKR-registratie bij afsluiten van telefoonabonnement

Wat is een BKR-registratie?

Een BKR-registratie is een registratie bij de Stichting Bureau Krediet Registratie, waarbij jouw telefoonabonnement op afbetaling wordt geregistreerd. Hierbij wordt alleen het bedrag voor het toestel geregistreerd en niet de bel-, sms-, en internetkosten, omdat dit geen lening is. De kredietaanbieders controleren of je alle leningen netjes betaald en of je het ook kan betalen, zodat je niet in de schulden komt.

Waarom wordt mijn telefoonkrediet bij BKR geregistreerd?

Elke lening die jij afsluit, bijvoorbeeld jouw hypotheek, wordt doorgegeven aan BKR en daarom geldt dit ook voor een telefoonabonnement. Het toestelkrediet wordt geregistreerd bij BKR zodat er kan worden bijgehouden of je alles netjes betaald en of je het ook kan betalen, zodat je niet in de schulden komt en het bedrijf waarbij je het abonnement hebt afgesloten netjes elke maand betaald krijgt.

Wat zijn de gevolgen van een BKR-registratie?

Een BKR-registratie heeft invloed op de hoogte van jouw toekomstige leningen zoals een hypotheek. Een positieve registratie betekent dat je alles op tijd betaalt en dat je de mogelijkheid hebt om alles af te betalen. Een negatieve registratie krijg je wanneer je niet op tijd betaalt en dit heeft als gevolg dat je geen nieuwe leningen kan afsluiten.

Wat als ik niet geregistreerd wil staan bij BKR?

Wil je liever niet geregistreerd staan bij BKR na het afsluiten van een telefoonabonnement? Dan is het verstandig om een SIM-only abonnement af te sluiten en de telefoon daarbij los aan te schaffen en meteen volledig te betalen. Zo heb je nergens een schuld omdat de maandelijkse kosten van een SIM-only abonnement geen lening zijn. Wil je toch liever een abonnement waarbij je niet meteen alle toestelkosten betaalt? Dan kan je een abonnement met telefoon afsluiten waarbij de lening van het toestel lager is dan 250 euro. Het overige bedrag mag je dan wel in termijnen betalen zonder je het hoeft te registreren. Als je een eigen bedrijf hebt dan is het handig om een zakelijk abonnement af te sluiten, daarbij hoef je namelijk ook niks te registreren.

Als je op zoek bent naar een nieuw telefoonabonnement, is het belangrijk om rekening te houden met de BKR-registratie. Door bewust te kiezen voor een abonnement dat past bij jouw financiële situatie, voorkom je onnodige schulden en negatieve BKR-registraties. Bij Mobielmakers kun je terecht voor persoonlijk en onafhankelijk advies over telefoonabonnementen en de bijbehorende BKR-registraties. Of je nu kiest voor een SIM-only abonnement of een abonnement met telefoon, wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing. Kom langs in onze winkel in Haaksbergen of bekijk ons aanbod op de website.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.