• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Wanneer komt de nieuwe iPhone 15 uit

Wanneer komt de nieuwe iPhone 15 uit

Mobielmakers is altijd op zoek naar de nieuwste informatie over de nieuwste iPhones. Hoewel de iPhone 15 pas in het najaar van 2023 zal worden onthuld, zijn er nu al geruchten over de mogelijke functies van deze telefoon. Hieronder hebben we de verwachte functies van de iPhone 15 op een rijtje gezet.

Release en modellen

We verwachten dat de iPhone 15 in het najaar van 2023 zal worden uitgebracht. Er worden vier modellen verwacht: twee modellen van 6,1 inch en twee modellen van 6,7 inch. De Pro-modellen zullen voorzien zijn van de A17-chip, terwijl de andere modellen de A16-chip zullen hebben. Daarnaast zullen de Pro-modellen 8GB RAM bevatten, terwijl de andere modellen 6GB RAM zullen bevatten.

5G-modem en opladen

De iPhone 15 zal ook voorzien zijn van een 5G-modem van Qualcomm en een periscoop camerasysteem in de iPhone 15 Pro Max. Het opladen zal via een usb-c-poort gebeuren, omdat Apple van plan is om de Lightning-poort te verwijderen.

Releasedatum nieuwe iPhone 15

Net als voorgaande jaren wordt de iPhone 15 in september onthuld. De exacte releasedatum is nog niet bekend, maar we verwachten dat het toestel in de loop van september 2023 in de winkels zal liggen. Het is echter mogelijk dat één of meer modellen later worden uitgebracht, zoals bij de iPhone 14 Plus het geval was.

Prijs iPhone 15

De prijs van de iPhone 15 zal vergelijkbaar zijn met die van de iPhone 14-serie. De prijs zal naar verwachting beginnen bij ongeveer 1000 euro en oplopen tot 1500 euro voor het grootste formaat (iPhone 15 Pro Max). Apple kan echter ook een nieuwe opslagvariant van 2 terabyte introduceren voor mensen die meer opslagruimte nodig hebben voor functies zoals ProRes-video. In dat geval zal het topmodel meer dan 2000 euro kosten. Daarnaast wordt er gesproken over een extra dure variant genaamd de iPhone 15 Ultra, die waarschijnlijk ruim boven de 1500 euro zal kosten.

Verwachte functies voor de iPhone 15

Er zijn meerdere geruchten over de functies die we kunnen verwachten van de iPhone 15. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet:

  • Vier nieuwe modellen
  • Geen Lightning-poort, maar usb-c
  • Dynamic Island op alle modellen
  • A17-chip in iPhone 15 Pro-modellen
  • 8GB RAM in de Pro-modellen
  • Periscopische camera
  • Mogelijke komst van de iPhone 15 Ultra

Vier nieuwe iPhone 15 modellen

Apple zou van plan zijn om voor de iPhone 15-serie vier nieuwe modellen uit te brengen, identiek aan de iPhone 14-serie. Dit zou betekenen dat er modellen zijn van 6,1 inch en 6,7 inch. Bij de iPhone 15 Plus is de vraag in hoeverre er vraag is naar een dergelijk Plus-model.

Geen Lightning-poort, maar usb-c

Apple zal de Lightning-poort met pensioen sturen en in plaats daarvan gebruik maken van een usb-c-poort voor het opladen van de iPhone 15. De EU wil namelijk dat alle elektronische apparaten vanaf eind 2024 worden geleverd met usb-c poort en Apple zal daar ook aan moeten voldoen. Hoewel er geruchten waren dat Apple zou werken aan een iPhone zonder oplaadpoort voor volledig draadloos opladen, lijkt dit minder geloofwaardig.

Dynamic Island op alle modellen

Bij de iPhone 14 Pro (Max) introduceerde Apple het Dynamic Island, en er zijn geruchten dat dit ook op de standaardmodellen van de iPhone 15 zal komen. Hierdoor zal de notch verdwijnen. Eerdere geruchten, zoals Face ID onder het scherm, vinden we minder geloofwaardig. Ook lijkt Touch ID geen comeback te maken, ook niet onder het scherm.

A17-chip in iPhone 15 Pro-modellen

Apple zal in de iPhone 15 Pro (Max) naar verluidt gebruik maken van de nieuwe A17 Bionic-chip, terwijl de standaardmodellen de A16 Bionic-chip van een jaar eerder zullen hebben. Dit gebeurde ook al bij de iPhone 14-serie, waarbij alleen de Pro-modellen een nieuwe chip kregen.

8GB RAM in de iPhone 15 Pro-modellen

In de iPhone 15 Pro (Max) zal er volgens geruchten 8GB RAM aanwezig zijn, terwijl er bij de huidige modellen nog 6GB RAM in zit. Dit geldt dus alleen voor de Pro-modellen, terwijl de standaardmodellen nog op 6GB RAM zullen blijven.

Periscopische camera in iPhone 15 Pro Max

Er gaan al langere tijd geruchten dat Apple een periscopische camera wil inbouwen in de iPhone om de camerabult aan de achterkant te verminderen. Dit zou alleen gelden voor de iPhone 15 Pro Max (of Ultra). Door de cameralenzen een kwartslag te draaien kan er meer afstand ontstaan tussen de lens en de sensor. Er wordt gesproken over 10x optische zoom, terwijl dat momenteel nog 3x is.

Mogelijke komst van de iPhone 15 Ultra

Er zijn geruchten dat Apple van plan is om de line-up van iPhones in 2023 drastisch te wijzigen. Het duurste model zou wel eens ‘Ultra’ kunnen gaan heten en krijgt een nieuw design. Dit zou dan de opvolger worden van de iPhone 15 Pro Max. Het toestel zal extra functies krijgen, waardoor een nieuwe naam op z’n plaats is. Geruchtenlekker MajinBu verwacht bijvoorbeeld twee frontcamera’s voor het maken van stereoscopische video’s, waarbij je diepte kunt zien. Ook zou het toestel beginnen bij 256GB opslag in plaats van de gebruikelijke 128GB.

Tot slot

Hoewel er nog weinig concrete informatie beschikbaar is over de iPhone 15, kunnen we ons alvast voorbereiden op verschillende nieuwe functies en mogelijkheden. De verwachting is dat de iPhone 15-serie in het najaar van 2023 zal worden uitgebracht, met vier nieuwe modellen en zonder Lightning-poort. Ook kunnen we een periscopische camera en

een Dynamic Island op alle modellen verwachten. De iPhone 15 Pro-modellen zullen naar verluidt gebruik maken van de nieuwe A17 Bionic-chip en 8GB RAM hebben, terwijl de standaardmodellen de A16 Bionic-chip en 6GB RAM zullen hebben. De komst van een iPhone 15 Ultra met extra functies en een nieuw design lijkt ook steeds waarschijnlijker te worden.

Hoewel de iPhone 15-serie nog niet is uitgebracht, kunnen we ons nu al verheugen op deze nieuwe functies en mogelijkheden. Het is altijd interessant om te zien hoe Apple zijn toestellen blijft ontwikkelen en innoveren om te voldoen aan de eisen van de consumentenmarkt. We kijken uit naar de release van de iPhone 15-serie en zijn benieuwd naar wat deze nieuwe generatie toestellen ons zal brengen.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.