• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Wat is het Verschil Tussen OEM en Compatible Schermen?

Wat is het Verschil Tussen OEM en Compatible Schermen?

Wanneer je telefoonscherm beschadigd raakt, sta je voor een belangrijke keuze: ga je voor een OEM-scherm of een compatible scherm? Bij Mobielmakers begrijpen we hoe cruciaal deze beslissing is. In deze blog gaan we diep in op de verschillen tussen OEM (Original Equipment Manufacturer) en compatible schermen om jou te helpen de beste keuze te maken voor jouw telefoon.

Wat zijn OEM schermen?

OEM-schermen zijn de originele schermen die door de telefoonfabrikant worden gebruikt. Ze worden gemaakt door dezelfde producenten die de schermen voor nieuwe telefoons leveren. Deze schermen hebben een perfecte pasvorm en behouden de originele beeldkwaliteit van je telefoon.

Voordelen van OEM Schermen

  1. Kwaliteitsgarantie: OEM-schermen zijn gemaakt volgens de specificaties van de fabrikant, waardoor ze een hoge kwaliteit en duurzaamheid bieden.
  2. Perfecte Compatibiliteit: Ze passen perfect en werken feilloos samen met je telefoon.
  3. Behoud van Displaykwaliteit: Deze schermen behouden de originele beeldkwaliteit, kleuren en helderheid.

Wat zijn compatible schermen?

Compatible schermen zijn replica’s gemaakt door andere fabrikanten. Ze zijn ontworpen om compatibel te zijn met verschillende telefoonmodellen, maar zijn niet geproduceerd door de originele fabrikant.

Voordelen van compatible schermen

Compatible schermen bieden verschillende voordelen, waaronder een meer kostenbesparende optie vergeleken met OEM-schermen. Dit maakt ze een aantrekkelijke keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke reparatie. Vooral bij oudere telefoonmodellen, waar OEM-schermen soms moeilijker te verkrijgen zijn, blinken deze schermen uit in beschikbaarheid. Ze zijn meestal zonder veel moeite te vinden, wat het reparatieproces aanzienlijk kan versnellen. Qua beeldkwaliteit en functionaliteit leveren compatible schermen een redelijk niveau. Hoewel ze misschien niet altijd de exacte specificaties of de superieure kwaliteit van OEM-schermen evenaren, bieden ze toch een bevredigende prestatie voor dagelijks gebruik. Deze combinatie van kostenvoordeel, beschikbaarheid en acceptabele kwaliteit maakt compatible schermen een overweging waard voor velen die op zoek zijn naar een effectieve, maar toch budgetbewuste oplossing voor hun beschadigde telefoonschermen.

Vergelijking van OEM en Compatible Schermen

De keuze tussen een OEM-scherm en een compatible scherm is een afweging die beïnvloed wordt door meerdere factoren, waaronder je budget, de gewenste kwaliteit en de leeftijd van je telefoon. Een belangrijk verschil tussen deze twee opties is de prijs. OEM-schermen zijn doorgaans duurder. Dit komt omdat ze direct van de oorspronkelijke fabrikant komen en ontworpen zijn om exact overeen te komen met de specificaties van je telefoon. Deze schermen garanderen de hoogste kwaliteit en prestaties, maar tegen een hogere prijs. Aan de andere kant zijn compatible schermen vaak budgetvriendelijker. Ze worden gemaakt door derde partijen en zijn ontworpen om te functioneren met verschillende telefoonmodellen. Hoewel ze mogelijk niet dezelfde perfecte pasvorm of superieure kwaliteit als OEM-schermen bieden, zijn ze een uitstekende optie voor diegenen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve oplossing. Deze keuze hangt dus sterk af van wat je het belangrijkst vindt: de onberispelijke kwaliteit en betrouwbaarheid van een OEM-scherm of de toegankelijkheid en het prijsvoordeel van een compatible scherm.

Kwaliteit, duurzaamheid en compabiliteit

Bij het vergelijken van OEM en compatible schermen op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid, compatibiliteit en installatie, zijn er duidelijke verschillen. OEM-schermen staan bekend om hun hogere kwaliteit en betere duurzaamheid. Ze zijn specifiek ontworpen voor elk telefoonmodel, wat zorgt voor perfecte compatibiliteit en een soepele installatie. Aan de andere kant variëert de kwaliteit van compatible schermen. Sommige kunnen qua prestaties bijna gelijk zijn aan OEM-schermen, terwijl andere minder duurzaam kunnen zijn. Deze schermen kunnen ook kleine verschillen in pasvorm of functionaliteit vertonen, wat de installatie iets uitdagender kan maken. Deze aspecten zijn belangrijk om in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste scherm voor je telefoon, afhankelijk van je prioriteiten op het gebied van kwaliteit, levensduur en installatiegemak.Veelgestelde Vragen

Wij staan voor je klaar

Bij het kiezen tussen een OEM en een compatible scherm, is het belangrijk om rekening te houden met de kwaliteit, prijs en compatibiliteit. Bij Mobielmakers staan we klaar om je te helpen met professioneel advies en reparatieservices. Heb je nog vragen of ben je klaar om je telefoon te laten repareren? Neem dan contact met ons op of bezoek onze winkel voor een deskundig advies op maat!

Veelgestelde vragen

Zal het gebruik van een compatible scherm mijn telefoongarantie beïnvloeden?

Het gebruik van een compatible scherm kan in sommige gevallen de garantie van je telefoon beïnvloeden. Check dit altijd bij je telefoonfabrikant.

 

Zijn compatible schermen veilig in gebruik?

Ja, compatible schermen zijn veilig in gebruik, maar het is belangrijk om ze bij een betrouwbare leverancier aan te schaffen om kwaliteit te garanderen.

Hoe lang gaat een OEM-scherm mee vergeleken met een compatible scherm?

OEM-schermen hebben over het algemeen een langere levensduur dan compatible schermen, maar dit kan variëren afhankelijk van het gebruik en de kwaliteit van het compatible scherm.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.