• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Eerste hulp bij waterschade aan je telefoon: Tips en advies

Eerste hulp bij waterschade aan je telefoon: Tips en advies

Waterschade is een van de meest voorkomende oorzaken van schade aan mobiele telefoons. Of het nu gaat om het laten vallen van je telefoon in een plas water, het omstoten van een drankje over je telefoon of het vergeten uit je zak te halen voordat je gaat zwemmen, waterschade kan verwoestend zijn voor je telefoon. Als je ooit te maken hebt gehad met waterschade aan je telefoon, weet je waarschijnlijk hoe frustrerend en stressvol het kan zijn. Maar maak je geen zorgen, want in dit artikel vind je enkele tips en advies om je telefoon te redden.

Schakel je telefoon direct uit

Als je telefoon in aanraking is gekomen met water, schakel hem dan onmiddellijk uit. Dit helpt om te voorkomen dat er nog meer schade ontstaat. Hoe langer je wacht om je telefoon uit te schakelen, hoe groter de kans op permanente schade.

Haal de batterij eruit

Als je een telefoon hebt met een verwijderbare batterij, haal deze dan eruit. Dit kan helpen om de schade te beperken en te voorkomen dat er nog meer schade ontstaat.

Droog je telefoon zo snel mogelijk

Zorg ervoor dat je telefoon zo snel mogelijk droogt. Veeg hem af met een droge doek en probeer zoveel mogelijk water te verwijderen. Als je telefoon in een plas water of in het zwembad is gevallen, kun je hem proberen te drogen met een handdoek. Let op dat je niet te veel druk uitoefent op de telefoon om te voorkomen dat er water in de openingen terechtkomt. Zet je telefoon niet in de zon of op een warme plek om te drogen, dit kan de schade verergeren.

Gebruik rijst

Een van de meest voorkomende manieren om waterschade aan je telefoon te herstellen, is door hem in rijst te leggen. De rijst zal het vocht uit je telefoon trekken en helpen om de schade te verminderen. Plaats je telefoon in een afgesloten zakje gevuld met ongekookte rijst. Laat hem daar voor minimaal 24 uur liggen.

Probeer een vochtverwijderaar

Als rijst niet werkt, kun je ook proberen om een vochtverwijderaar te gebruiken. Deze kun je vinden bij de drogist of online. Plaats je telefoon in een afgesloten zakje gevuld met de vochtverwijderaar en laat hem daar minimaal 24 uur liggen.

Wat als mijn telefoon nog steeds niet goed werkt?

Heb je alle tips geprobeerd, maar heeft je telefoon alsnog vochtschade opgelopen? Dan raden wij van Mobielmakers je aan om langs de winkel te gaan. Als er eenmaal water in de telefoon is gelopen dan zijn er vaak al beschadigingen aan het apparaat opgetreden. Wij helpen je bij Mobielmakers dan graag verder om ervoor te zorgen dat jij weer een goed werkende telefoon hebt. Onze reparateur zal de telefoon voor je testen op meerdere vlakken en repareert de telefoon als dit nodig blijkt te zijn.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.