• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Help, mijn iPhone gaat niet meer aan! 5 tips om dit probleem op te lossen

Help, mijn iPhone gaat niet meer aan! 5 tips om dit probleem op te lossen

Je pakt je iPhone en tot je schrik gaat het scherm niet meer aan. Geen zorgen, het betekent niet meteen dat je telefoon kapot is. Er zijn verschillende redenen waarom je iPhone niet meer aan kan gaan. In dit artikel geven we je 5 tips om dit probleem op te lossen.

Oorzaken

Er zijn verschillende redenen waarom je iPhone niet meer kan opstarten. Hieronder hebben we een aantal veelvoorkomende oorzaken op een rijtje gezet:

  • Een lege batterij
  • Defect onderdeel, zoals het scherm, de batterij of het moederbord
  • Verkeerde software geïnstalleerd
  • Vastgelopen iPhone
  • Waterschade

Oplossingen

Als je iPhone niet meer aan gaat, is het belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen. Hieronder hebben we 5 oplossingen voor je op een rijtje gezet:

1. Laad je iPhone op

Probeer je iPhone op te laden met een gecertificeerde oplader. Het kan namelijk zijn dat je iPhone simpelweg een lege batterij heeft. Leg je telefoon eens een tijdje aan de oplader en wacht tot het intern opstart.

2. Controleer de oplaadpoort

Als je oplader werkt maar je telefoon niet oplaadt, kan het zijn dat er vuil of stof in de oplaadpoort zit. Maak de oplaadpoort schoon met een kleine pincet of naald. Wees hierbij voorzichtig en voorkom beschadiging.

3. Reset je iPhone

Als je iPhone is vastgelopen, kun je proberen om je telefoon te resetten. Dit doe je door bepaalde knoppen op je iPhone in te drukken. De methode verschilt per iPhone-model. Bekijk de handleiding van jouw iPhone om te zien hoe je deze moet resetten.

4. Zet je iPhone terug naar de fabrieksinstellingen

Als de reset niet werkt, kun je je iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor wordt alle opgeslagen data verwijderd. Zorg dus dat je een back-up maakt van je bestanden voordat je deze stap uitvoert.

5. Controleer het scherm

Als je iPhone nog steeds niet aan gaat, kan het zijn dat het scherm defect is. Controleer of je computer of laptop je iPhone herkent als je hem aansluit met een oplaadkabel. Als je iPhone wel herkend wordt, dan is het waarschijnlijk alleen je scherm dat defect is.

Als geen van deze oplossingen werkt, is het verstandig om je iPhone door een professional te laten nakijken. Bij Mobielmakers staan we altijd voor je klaar om je te helpen. Onze ervaren reparateurs kunnen je iPhone snel en vakkundig repareren. In onze winkels kunnen we je ook adviseren over de beste manier om toekomstige problemen te voorkomen.

Met deze 5 tips heb je hopelijk je iPhone weer aan de praat gekregen. Mocht het probleem toch nog blijven bestaan, dan weet je nu waar je terecht kunt voor hulp. Wees wel voorzichtig bij het uitvoeren van deze tips en zorg dat je de stappen zorgvuldig volgt. Zo kun je voorkomen dat je iPhone beschadigd raakt. Succes!

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.