• 9.7/ 10
 • Gratis omruilgarantie

 • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Hoe zet je de fabrieksinstellingen terug op je iPhone, iPad of iPod?

Hoe zet je de fabrieksinstellingen terug op je iPhone, iPad of iPod?

Wil je jouw oude Apple apparaat verkopen of ben je gewoon toe aan een reset? Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen van je iPhone, iPad of iPod is dan een goede optie. In dit artikel leggen we uit wat het terugzetten naar de fabrieksinstellingen inhoudt, wanneer je dit het beste kunt doen en hoe je dit stap voor stap kunt uitvoeren.

Wat is het terugzetten naar de fabrieksinstellingen?

Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen betekent dat je jouw apparaat volledig terugbrengt naar de staat waarin deze was toen je hem voor het eerst kocht. Dit houdt in dat alle persoonlijke gegevens en instellingen, zoals apps, foto’s en contacten, van het apparaat worden verwijderd.

Wanneer moet je je apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen?

Je kunt je apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen om verschillende redenen. De meest voorkomende reden is om het apparaat te verkopen of door te geven aan iemand anders. Door de fabrieksinstellingen terug te zetten worden alle persoonlijke gegevens van het apparaat verwijderd en kan de nieuwe eigenaar het apparaat naar eigen wens instellen.

Een andere reden kan zijn dat het apparaat niet meer goed werkt en een reset nodig heeft. Door het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, worden eventuele softwareproblemen opgelost en kan het apparaat weer optimaal functioneren.

Hoe zet je jouw apparaat terug naar de fabrieksinstellingen?

Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is een eenvoudig proces. De stappen zijn voor alle Apple apparaten hetzelfde.

Terugzetten via het apparaat zelf:

 1. Ga naar ‘instellingen’ en vervolgens naar ‘algemeen’
 2. Scroll helemaal naar beneden en klik op ‘stel opnieuw in’.
 3. Klik op ‘wis alle inhoud en instellingen’ en klik nogmaals op ‘wis iPhone/iPad/iPod’ als dit gevraagd wordt.
 4. Vul de toegangscode in en klik op ‘wis iPhone/iPad/iPod’.
 5. Je apparaat wordt nu teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Terugzetten via een Mac:

 1. Sluit je apparaat met een kabel aan op je Mac.
 2. Open ‘Finder’ op je Mac.
 3. Klik op ‘algemeen’ en vervolgens op ‘herstel iPhone/iPad/iPod’.
 4. Je apparaat wordt nu teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Tips:

Ook al hebben we de instructies al voor je op een rijtje gezet, hebben we toch nog een paar tips voor je. Zo weet je zeker dat er niks verkeerd kan gaan en jij je telefoon met een gerust hart kan terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Voordat je de telefoon terugzet, is het verstandig om eerst een back-up te maken. Zo blijven al je gegevens bewaard en raak je bijvoorbeeld geen belangrijke vakantiekiekjes kwijt. Ben je van plan om je telefoon door te verkopen? Zorg er dan voor dat je eerst een nieuw of vervangend apparaat hebt. Anders zit je tijdelijk zonder telefoon of moet je alles weer opnieuw instellen.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe iPhone? Bij Mobielmakers hebben we meerdere telefoons in het assortiment. Zo verkopen wij ook refurbished iPhones, die nu een tweede leven in gaan. Wil je ons assortiment aan telefoons met eigen ogen bekijken, of heb je hulp nodig bij het terugzetten naar de fabrieksinstellingen? Dan ben je altijd welkom in onze winkel van Mobielmakers. Wij staan daar klaar om je te helpen met al je vragen.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.