• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Laadt je smartphone niet meer op? Zo maak je de oplaadpoort schoon

Laadt je smartphone niet meer op? Zo maak je de oplaadpoort schoon

Heb je wel eens gehad dat je smartphone niet meer wilde opladen en je dacht dat je toestel defect was? In veel gevallen is de oplaadpoort de boosdoener en kan het vuil en stof ophopen waardoor de oplader geen contact meer kan maken met je toestel. Gelukkig is het schoonmaken van de oplaadpoort vrij eenvoudig en kun je het zelf doen zonder professionele hulp. In dit artikel vertellen we je hoe je de oplaadpoort van je smartphone schoonmaakt en het probleem van het niet opladen van je toestel oplost. Lees verder en leer hoe je zelf jouw smartphone weer kunt opladen!

Waarom laadt je smartphone niet meer op?

De oplaadpoort van smartphones en tablets is over de jaren heen steeds kleiner geworden, waardoor stof en vuil zich makkelijker ophopen. Als er te veel stof ophoopt, kan de oplader geen contact meer maken met je toestel en laadt je smartphone niet meer op.

Hoe maak je de oplaadpoort schoon?

Het schoonmaken van de oplaadpoort is eenvoudig, maar het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om schade te voorkomen. Er zijn twee veelgebruikte manieren om de oplaadpoort schoon te maken:

Methode 1: Tandenstoker

Gebruik een dunne houten of plastic tandenstoker om voorzichtig in de oplaadpoort te steken. Beweeg het stokje heen en weer van boven naar beneden om het stof los te maken en uit de poort te halen.

Methode 2: Perslucht

Gebruik perslucht om het stof uit de oplaadpoort te blazen. Houd het blik rechtop en zet het tuitje tegen de oplaadpoort aan. Zorg ervoor dat andere ingangen zoals de microfoon en speakers zijn afgeplakt om schade te voorkomen.

Wat als dit niet helpt?

Als het schoonmaken van de oplaadpoort het probleem niet oplost, kan er mogelijk een andere oorzaak zijn. Maak dan een afspraak bij onze reparatieservice om het te laten controleren.

Met deze eenvoudige tips kun je zelf de oplaadpoort van je smartphone schoonmaken en het probleem van het niet opladen oplossen. Zorg ervoor dat je regelmatig de oplaadpoort schoonmaakt om te voorkomen dat er te veel vuil ophoopt en je toestel niet meer oplaadt.

Veelgestelde vragen over de oplaadpoort schoonmaken

Waarom laad mijn oplaadpoort niet meer op van mijn iPhone

Er zijn diverse mogelijke oorzaken voor het niet meer opladen van je iPhone, zoals problemen met de oplaadpoort, de oplaadkabel, de oplader zelf, of een vervuilde oplaadpoort.

Mijn iPhone laadt nog steeds niet op na het schoonmaken van de oplaadpoort. Wat moet ik nu doen?

“Indien het reinigen van de oplaadpoort geen oplossing biedt, bestaat de mogelijkheid dat er een defect is aan de oplaadpoort of oplader. Aarzel niet om contact op te nemen met ons voor aanvullende ondersteuning.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.