• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Mijn iPhone is oververhit! Wat nu? 5 oplossingen tegen oververhitting

Mijn iPhone is oververhit! Wat nu? 5 oplossingen tegen oververhitting

Heb je weleens meegemaakt dat je iPhone plotseling oververhit raakt? Dit kan gebeuren wanneer je telefoon te lang in de zon ligt of wanneer je een defecte oplader gebruikt. Oververhitting kan schadelijk zijn voor je telefoon en daarom is het belangrijk om hier snel op te reageren. In dit artikel geven we je 5 oplossingen om je iPhone snel af te koelen en verdere schade te voorkomen.

Wat veroorzaakt oververhitting van je iPhone?

Een iPhone werkt het beste tussen de 0 en 35 graden Celsius. Als de temperatuur hoger is dan 35 graden, kan je telefoon al snel oververhit raken. De grootste oorzaak van oververhitting is te wijten aan het langdurig blootstellen van je iPhone aan direct zonlicht. Ook het gebruik van een defecte oplader kan oververhitting veroorzaken. Een andere reden kan zijn dat er te veel processen tegelijkertijd plaatsvinden op de achtergrond van je iPhone, waardoor de processor te druk bezig is en de temperatuur oploopt.

Oplossingen tegen oververhitting van je iPhone

1. Leg je iPhone op een koele plek

Leg je oververhitte telefoon op een koele plaats. Vermijd de koelkast omdat de temperatuurveranderingen schadelijk kunnen zijn voor je telefoon. Leg het apparaat bijvoorbeeld in de schaduw.

2. Zet je iPhone helemaal uit

Zet je iPhone helemaal uit om alle processen te stoppen. Dit geeft je telefoon de kans om af te koelen. Na 10 minuten kun je het toestel weer aanzetten.

3. Verwijder het telefoonhoesje

Je telefoonhoesje kan soms warmer worden dan de telefoon zelf, waardoor de iPhone niet goed kan afkoelen. Het is daarom het beste om het hoesje te verwijderen.

4. Schakel de vliegtuigmodus in

Door de vliegtuigmodus in te schakelen, worden de GPS, Bluetooth, mobiele data en Wi-Fi automatisch uitgeschakeld. Deze functies zorgen voor veel activiteit op de achtergrond, waardoor je telefoon hard moet werken. Als je de vliegtuigmodus inschakelt, kan je telefoon afkoelen.

5. Vermijd het gebruik van intensieve apps

Vermijd het gebruik van games en navigatie-apps wanneer je telefoon oververhit is, omdat de processor dan harder moet werken. Laat je telefoon eerst afkoelen voordat je deze apps weer gebruikt.

Als de oververhitting van je telefoon toch voor problemen heeft gezorgd, aarzel dan niet om langs te gaan bij Mobielmakers. Onze specialisten helpen je graag met al je vragen.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.