• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Mijn telefoon is gestolen op vakantie! Wat nu?

Mijn telefoon is gestolen op vakantie! Wat nu?

Je telefoon kwijtraken op vakantie is een van de ergste dingen die kan gebeuren. Als je telefoon gestolen is, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. In dit artikel lees je wat je moet doen als je telefoon gestolen is op vakantie, van het traceren van je telefoon tot het blokkeren van je simkaart en het doen van aangifte bij de lokale politie. Ook geven we je tips om diefstal van je telefoon te voorkomen. Lees snel verder!

Traceer je telefoon

Als je telefoon gestolen is, is het belangrijk om zo snel mogelijk te achterhalen waar je telefoon is. Zo kan je actie ondernemen en het als bewijs gebruiken voor de aangifte. Via Find My iPhone of Android Apparaat beheer kan je je telefoon traceren. Maak meteen een screenshot van de locatie waar je jouw telefoon ziet staan.

Blokkeer je simkaart

Wanneer je zeker weet dat je telefoon gestolen is, blokkeer dan meteen je simkaart. Zo kan de dief geen mensen bellen met je telefoon en is er geen toegang tot het internet. Bel je provider op, zij kunnen je simkaart namelijk meteen voor je blokkeren.

Terugzetten naar fabrieksinstellingen

Om te voorkomen dat de dief persoonlijke gegevens kan vinden, kan je de telefoon op afstand terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Dit kan via Find My iPhone of Android Apparaat beheer. Let wel op: het kan zijn dat sommige gegevens op je telefoon niet bewaard blijven als je niet recentelijk een back-up hebt gemaakt.

Doe aangifte van je gestolen smartphone

Doe aangifte bij de lokale politie in de plaats waar je beroofd bent. De politie is op deze manier op de hoogte van diefstallen in de omgeving en kunnen contact met je opnemen als ze meer informatie hebben over je telefoon. Ook heb je een bewijs van de aangifte nodig bij je verzekeraar om een vergoeding te krijgen voor de diefstal.

Nu je alle acties hebt ondernomen om het de dief zo moeilijk mogelijk te maken, is het tijd om dit bij je verzekeraar te melden. Zorg ervoor dat je alle verzamelde bewijzen meestuurt en je een gedetailleerde uitleg geeft.

Voorbereiding

Check voordat je op vakantie gaat hoe je verzekerd bent. Zo is het bijvoorbeeld niet altijd gegarandeerd dat je ook verzekerd bent voor diefstal. Zorg er daarom voor dat je een pakket hebt waarbij dit vergoed wordt. Print daarnaast je reispapieren uit, zodat je niet afhankelijk bent van je telefoon.

We hopen dat je dankzij dit artikel weet wat je moet doen als je telefoon gestolen wordt op vakantie. Vergeet niet om deze tips in je achterhoofd te houden, en bereid je voor om diefstal te voorkomen. En mocht het onverhoopt toch gebeuren, weet dan dat Mobielmakers altijd voor je klaarstaat om je te helpen met al je vragen. Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel voor persoonlijk advies.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.