• 9.7/ 10
  • Gratis omruilgarantie

  • gratis bezorgd vanaf €80,-

Neem direct contact op 053 879 57 70
Wat te doen bij waterschade aan je telefoon?

Wat te doen bij waterschade aan je telefoon?

Heb je per ongeluk je telefoon in het water laten vallen of is er een drankje overheen gegaan? Dan kan je telefoon waterschade hebben opgelopen. Waterschade kan niet alleen gevaarlijk zijn voor jezelf, maar ook voor het apparaat zelf. Wat moet je nu doen als je telefoon waterschade heeft? Lees verder voor handige tips.

Oplossingen tegen waterschade

Wanneer je telefoon in aanraking is gekomen met water, is het belangrijk om snel te handelen om erger te voorkomen. Hieronder vind je enkele handige oplossingen.

Haal je telefoon meteen uit het water

Het is vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat je je telefoon zo snel mogelijk uit het water haalt. Hiermee voorkom je dat er nog meer water in de telefoon komt en voorkom je erger.

Zet je telefoon uit

Om kortsluiting te voorkomen, is het verstandig om de telefoon direct uit te zetten. Hiermee voorkom je dat je telefoon op de achtergrond nog aan het werk is en alle functies even stil liggen.

Verwijder alle accessoires

Verwijder onmiddellijk alle accessoires van de telefoon, zoals de hoes en de oordopjes. Het kan zijn dat er water in deze accessoires is gekomen en zich daarna door de telefoon heeft verspreid. Als je een telefoon hebt waarbij je de batterij zelf kunt verwijderen, doe dit dan ook. Zorg er wel voor dat je de telefoon eerst uitschakelt.

Leg je telefoon in rijst

Een methode die goed kan werken om vocht uit de telefoon te trekken, is om deze in een bak met ongekookte rijst te leggen. Rijst heeft namelijk absorberende eigenschappen en kan het vocht uit de telefoon trekken. Wacht minimaal 24 uur voordat je de telefoon weer uit de rijst haalt.

Wat niet te doen bij waterschade

Wanneer je telefoon waterschade heeft opgelopen, zijn er bepaalde dingen die je beter niet kunt doen om verdere schade te voorkomen.

Telefoon aan laten

Als je je telefoon aan laat nadat er water in is gekomen, kan er kortsluiting ontstaan in het apparaat. Daarom is het belangrijk om je telefoon onmiddellijk uit te schakelen om gevaarlijke situaties te voorkomen. Ook moet je de telefoon niet aan de oplader leggen, omdat dit hetzelfde effect kan hebben.

Schudden met het apparaat

Een andere actie die je niet moet doen bij waterschade is schudden met de telefoon. Op deze manier verspreid je het water door het apparaat en komt het op alle plekken waar je het juist niet wilt hebben. Laat je telefoon daarom altijd platliggen zodat het water niet kan verspreiden.

Op warme plekken leggen

Leg je telefoon niet op een warme plek, zoals in de zon of op een warm oppervlak. Als je telefoon oververhit raakt, kan dit ook kortsluiting veroorzaken. Als je telefoon toch oververhit is geraakt, bekijk dan hier wat je kunt doen.

Wat als mijn telefoon nog steeds niet goed werkt?

Als je alle tips hebt geprobeerd maar je telefoon nog steeds vochtschade heeft opgelopen, raden we aan om naar de winkel te gaan. Als er water in de telefoon is gekomen, kan er al schade zijn opgetreden. Onze reparateurs bij Mobielmakers kunnen de telefoon op meerdere vlakken testen en de nodige reparaties uitvoeren om ervoor te zorgen dat je telefoon weer goed werkt.

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Ontdek meer over dit onderwerp, neem contact met ons op

Contact
Hi! Hoe kan ik je helpen?

Ja, ik graag contact opnemen of ik wil liever direct appen.