• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Nieuws / Wat is een refurbished iPhone?

Wat is een refurbished iPhone?

9.7/10 61 reviews van klanten

Wat is een refurbished iPhone?

Bij Mobielmakers hebben we verschillende refurbished iPhones in het assortiment waar je uit kan kiezen. Maar wat is een refurbished iPhone nou precies? Misschien ben je er nog niet helemaal uit of het wat voor je is, of wil je simpelweg wat meer informatie over de refurbished iPhone. Daarom leggen we graag nog even alles voor je uit.

Wat betekend refurbished?

Een refurbished iPhone is een smartphone die meestal eerder is gebruikt door iemand anders. Het woord refurbished betekend dan in het Nederlands ook gereviseerd. Dit houdt in dat een iPhone eerst wordt gecontroleerd, schoongemaakt en nagekeken voordat het aan iemand wordt verkocht. Soms kan het zijn dat onderdelen van een iPhone niet meer helemaal goed werken. Dan wordt het onderdeel vervangen zodat de iPhone weer helemaal zo goed als nieuw is. De kwaliteit van een refurbished iPhone komt dan ook meer in de buurt van een splinternieuwe iPhone dan een tweedehandse versie! 

Overeenkomsten tussen refurbished en tweedehands 

Nu denk je misschien, wat is er nou zo anders aan een refurbished iPhone dan aan een tweedehandse telefoon? En die gedachte is helemaal terecht. Zowel een refurbished iPhone als een tweedehandse iPhone zijn in het grootste deel van de gevallen eerst door iemand anders gebruikt. 

Maar dat is eigenlijk ook de enige grote overeenkomst tussen refurbished en tweedehands. Er zijn meerdere redenen waarom je veel beter een refurbished iPhone kan kopen dan een tweedehandse versie. 

Verschil tussen een refurbished en tweedehandse iPhone 

Een refurbished iPhone is goed gecontroleerd en waar nodig opgeknapt voordat het aan iemand wordt doorverkocht. Een tweedehands iPhone wordt in dezelfde staat verkocht als waarin de vorige gebruiker de telefoon heeft achtergelaten. Dit kan ervoor zorgen dat de kwaliteit van de iPhone minder is of dat hij sneller kapotgaat dan een iPhone die eerst helemaal is opgeknapt. 

Ook is het zo dat je een tweedehands iPhone vaak rechtstreeks van de vorige gebruiker koopt, terwijl je een refurbished iPhone vaak in de winkel kan vinden. Bij Mobielmakers heb je dan ook twee jaar garantie op je refurbished telefoon, en kan je altijd in de winkel terecht als er iets mis mee is.

Waarom moet ik een refurbished iPhone kopen?

We kunnen niet genoeg redenen opnoemen waarom je een refurbished iPhone aan moet schaffen. We noemen hier graag de belangrijkste redenen voor je op. De iPhone doorloopt eerst een controleproces van wel 50 stappen voordat wij het te koop aanbieden. Hiermee voldoet het aan alle kwaliteitseisen en heb je de kwaliteit van een volledig nieuwe iPhone, maar dan wel tot 60% goedkoper dan de nieuwprijs! Als je de iPhone bij Mobielmakers koopt, heb je twee jaar garantie op je telefoon en kan je altijd bij ons terecht voor vragen. 

Voor wie een steentje bij wil dragen aan het milieu is een refurbished iPhone al helemaal een goede optie. De levenscyclus van de telefoon wordt namelijk verlengd en dat scheelt weer de aanschaf van een gloednieuwe telefoon. Ben je benieuwd naar alle voordelen van een refurbished iPhone? Hier leggen we ze nog even goed voor je uit. (link naar voordelen blog)

Assortiment refurbished iPhones 

Ben je na het lezen van dit alles helemaal verkocht? Dan hebben we goed nieuws voor je. Bij Mobielmakers hebben we namelijk genoeg refurbished iPhones waar je uit kan kiezen. Hier zie je ze allemaal op een rijtje. Wil je ze liever eerst even met eigen ogen bekijken voordat je de aankoop maakt? Dan ben je natuurlijk altijd welkom in onze winkel en leggen we alles graag nog een keer voor je uit. 

Bas
Geschreven door

Bas

Verder lezen

Je iPhone luidspreker vervangen?
tips

Je iPhone luidspreker vervangen?

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg
tips

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Whatsapp ons