• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Tips / Wat te doen bij waterschade aan je telefoon?

Wat te doen bij waterschade aan je telefoon?

9.7/10 61 reviews van klanten

Wat te doen bij vochtschade aan je telefoon?

Zat je net even lekker in het zonnetje, valt je glas water opeens over je telefoon. Opeens merk je dat je telefoon toch wat gek begint te doen. Je telefoon heeft waterschade opgelopen! Waterschade aan je telefoon kan gevaarlijke situaties opleveren en schade geven aan het apparaat. Benieuwd wat je er zelf aan kan doen? Lees dan vooral verder!

Geldt dit ook voor waterdichte telefoons?

Ik hoor je al denken, ‘mijn telefoon is waterdicht, er kan toch niks gebeuren?’. In sommige gevallen is dit inderdaad waar. Veel nieuwe telefoons hebben een IP-certificering, wat inhoudt dat de telefoon waterdicht is en beschermt, is tegen meerdere stoffen. Toch is deze certificering niet goed beschermd tegen chloor of zout water en kan het zijn dat er op sommige dieptes geen goede bescherming meer gegarandeerd kan worden. Daarom raden wij van Mobielmakers je altijd aan om langs de winkel te gaan wanneer je telefoon in het water is gevallen.

Oplossingen tegen vochtschade

Wanneer je ziet dat je telefoon nat is geworden, dan is het slim om meteen te gaan handelen. Zo voorkom je namelijk gevaarlijke situaties en ergere schade bij je telefoon. Benieuwd wat je eraan kan doen? Lees dan vooral even verder!

Haal je telefoon meteen uit het water

Het klinkt misschien logisch, maar haal je telefoon meteen uit het water. Zo voorkom je dat er nog meer water in je telefoon komt en voorkom je misschien de ergste schade.

Zet je telefoon uit

Om kortsluiting te voorkomen is het belangrijk om je telefoon meteen uit te zetten. Zo gaat je telefoon niet meer op de achtergrond aan het werk en liggen alle functies even stil.

Verwijder alle accessoires

Zorg ervoor dat je meteen je telefoonhoesje, je oordopjes en eventuele andere accessoires van je telefoon verwijderd. Het kan zijn dat hier ook water in is gekomen en dit daarna door je telefoon verspreid. Heb je een telefoon waarbij je de batterij zelf kan verwijderen? Doe dit dan meteen. Zorg er dan wel voor dat je je telefoon eerst uitgeschakeld hebt.

Leg je telefoon in rijst

Ook al klinkt het misschien als een fabeltje, het kan toch echt werken om je telefoon in een bak rijst te leggen. De rijst werkt absorberend voor het water en onttrekt het vocht uit je telefoon. Wacht minimaal 24 uur voordat je de telefoon weer uit de rijst haalt zodat je zeker weet dat het meeste water uit je telefoon is.

Wat moet ik niet doen?

Ook al zijn er veel dingen die je wél kan doen als je telefoon in het water is gevallen, zijn er ook een aantal dingen die je absoluut niet moet doen.

Telefoon aan laten

Als je je telefoon aan laat nadat er water in is gekomen, kan er kortsluiting ontstaan in het apparaat. Daarom is het heel belangrijk om je telefoon uit te doen. Je wilt natuurlijk geen gevaarlijke situaties veroorzaken! Ook moet je de telefoon niet aan de oplader leggen, dit heeft namelijk hetzelfde effect.

Schudden met het apparaat

Een ding wat je niet moet doen is schudden met de telefoon. Op deze manier verspreid je het water door het apparaat en komt het op alle plekken waar je het juist niet wilt hebben. Laat je telefoon daarom altijd platliggen zodat het water niet kan verspreiden.

Op warme plekken leggen

Zorg ervoor dat je jouw telefoon niet op een warme plek legt zoals in de zon of op een warm oppervlak. De telefoon kan dan namelijk oververhitten waarna er ook een kortsluiting kan ontstaan. Is je telefoon toch oververhit geraakt? Kijk dan hier wat je kan doen.

Wat als mijn telefoon nog steeds niet goed werkt?

Heb je alle tips geprobeerd, maar heeft je telefoon alsnog vochtschade opgelopen? Dan raden wij van Mobielmakers je aan om langs de winkel te gaan. Als er eenmaal water in de telefoon is gelopen dan zijn er vaak al beschadigingen aan het apparaat opgetreden. Wij helpen je bij Mobielmakers dan graag verder om ervoor te zorgen dat jij weer een goed werkende telefoon hebt. Onze reparateur zal de telefoon voor je testen op meerdere vlakken en repareert de telefoon als dit nodig blijkt te zijn.

Maurice
Geschreven door

Maurice

Verder lezen

Je iPhone luidspreker vervangen?
tips

Je iPhone luidspreker vervangen?

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg
tips

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Whatsapp ons