• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Nieuws / WatchOS 9: de nieuwe Apple Watch update

WatchOS 9: de nieuwe Apple Watch update

9.7/10 61 reviews van klanten

Afgelopen maand heeft Apple de nieuwe WatchOS 9 update aangekondigd voor de Apple Watch. Vanaf september 2022 kan je gebruik maken van nieuwe functies in onder andere de workout app en is het horloge veel functioneler te gebruiken. Ben je benieuwd wat de WatchOS 9 update allemaal voor jou kan betekenen? Wij van Mobielmakers leggen het graag voor je uit.

Nieuwe functies van de WatchOS 9 update

De Apple Watch staat bekend als een uitstekend sporthorloge. Gezondheid en sport staan in de WatchOS 9 update hoog in het vaandel. Zo heeft Apple goed haar best gedaan om de workout app te verbeteren, zijn er veel extra functies ontwikkeld op het gebied van slaap en houd het horloge zelfs rekening met jouw medicatie. Benieuwd naar alle nieuwe functies van de WatchOS 9 update? Check dan vooral het onderstaande lijstje even.

Nieuwe functies in de workout app

Gebruik je jouw Apple Watch om je sportprestaties bij te houden? Dan ga je zeker blij zijn met de verbeteringen in de workout app. Je kan nu namelijk met de digital crown, het draaiknopje aan de zijkant, scrollen door de app om verschillende metingen te bekijken. Zo houdt de app bijvoorbeeld het hoogteverschil bij als je aan het hardlopen bent. Ook zijn er nieuwe algoritmes ontworpen om je prestaties nauwkeuriger te meten en is er een optie ontwikkeld om je workout samen te stellen. Zo kun je nu zelf bijvoorbeeld een warming up of andere oefeningen toevoegen. Verder is de hartslagfunctie flink verbeterd, je kan nu bijvoorbeeld zien op welke intensiteit je traint.

Verbeter je slaap in de slaap app

Bijna niets is zo belangrijk als het hebben van een goede nachtrust. Daarom heeft Apple bij de nieuwe WatchOS 9 update de slaap app goed geüpgrade. Nu kan je namelijk de verschillende fases van je slaap weerzien in een grafiek. Zo zie je bijvoorbeeld wanneer je in de REM-slaap hebt gezeten en wanneer je echt vast hebt geslapen. Ook is er een aanvulling bijgekomen bij de gezondheidsapp die je hartslag en je ademsnelheid bijhoud tijdens het slapen.

De nieuwe medicatie app

Slik je medicijnen en heb je weleens de neiging om deze vergeten in te nemen? Met de nieuwe medicatie app van de Apple Watch is dit nu verleden tijd. In deze app kan je namelijk je medicijnen inscannen die daarna automatisch aan de app worden toegevoegd. Op basis daarvan krijg je een melding wanneer je welke pillen in moet nemen. De app gaat goed gepaard met de bestaande gezondheidsapp, zo kan er bijvoorbeeld worden aangegeven wanneer je geen alcohol mag drinken bij een bepaald medicijn of wanneer je even een tijdje niet mag eten voor of na het innemen van je medicatie.

Nieuwe wijzerplaten

Zoals je ziet zijn er veel verbeteringen op het gebied van gezondheid en sport, maar ook qua uiterlijk van je Apple Watch is er het een en ander veranderd. Zo zijn er maar liefst vier nieuwe wijzerplaten ontwikkeld die je zelf kan personaliseren. Het astronomie thema is opnieuw ontworpen en er is een metropolian thema bijgekomen waardoor het lijkt alsof je een klassiek horloge om hebt. Verder is er een Playtime wijzerplaat bijgekomen waarbij geanimeerde getallen over het scherm dansen en je automatisch vrolijk wordt van het kleurrijke thema. Ook is er nu een wijzerplaat met kalenders die gebaseerd zijn op de maan. Zo kan je nu bijvoorbeeld de Chinese maankalender bekijken.

Verbeteringen van de WatchOS 9 update

Behalve alle nieuwe functies die Apple ontwikkeld heeft voor de Apple Watch, zijn er ook aardig wat handige verbeteringen doorgevoerd. Zo is het gebruik van de Apple Watch veel toegankelijker gemaakt zodat je precies weet hoe je met het horloge om moet gaan. Verder is er een handige functie toegevoegd om agenda afspraken en foto’s te maken door twee keer in je pols te knijpen. Je Watch voelt namelijk aan wanneer je pols beweegt en reageert daar dan op. Ook komen de meldingen nu bovenaan in het scherm en staat Siri rechts bovenin. Op deze manier staan de meldingen niet meer in de weg van wat jij op dat moment aan het doen bent.

Voor welke Apple Watch is de update geschikt?

De WatchOS 9 update zal geschikt zijn voor het grootste deel van alle Apple Watches. De Apple Watch Series 4 tot en met 7 zullen alle functies gaan ondersteunen. Het kan zijn dat je met nieuwere horloges meer nieuwe functies kan gebruiken dan bij Apple Watches die al wat ouder zijn. Zo zal je ook bij de SE niet alle nieuwe mogelijkheden kunnen gebruiken.

Heb je na het lezen van al deze informatie interesse gekregen in de Apple Watch? Of wil je ze liever in het echt bekijken? Aarzel dan niet om langs te gaan in onze winkel bij Mobiel makers in Haaksbergen. Wij staan voor je klaar om je te helpen met al je vragen.

Contact opnemen
Bas
Geschreven door

Bas

Verder lezen

Je iPhone luidspreker vervangen?
tips

Je iPhone luidspreker vervangen?

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg
tips

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Whatsapp ons