• 9.7/10 61 reviews van klanten
Neem direct contact op 053 879 57 70

Home / Tips / Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

Zit het geheugen van je iPhone vol? Zó maak je hem weer leeg

9.7/10 61 reviews van klanten

Wil je een nieuwe app op je iOS apparaat installeren, maar merk je dat het downloaden wel heel langzaam gaat? Dan is de kans groot dat jouw telefoon niet genoeg opslagruimte heeft. Gelukkig zijn er genoeg opties om je apparaat leeg te halen. Benieuwd wat de oplossing is? Wij van Mobielmakers leggen graag voor je uit hoe je dit precies kan doen.

Controleer je opslagruimte

Om te weten hoeveel je geheugen nog vrij is op je iOS apparaat, kun je dit nakijken bij de instellingen. Dat doe je zo: ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Opslag’. Jouw iPhone houdt namelijk goed bij hoeveel opslagruimte je nog hebt en hoeveel welke app precies in beslag neemt. Wanneer je iets downloadt terwijl je te weinig opslagruimte hebt, verwijdert je iPhone of iPad automatisch andere gegevens om ruimte te maken. Ook al zijn dit vaak gegevens die je niet gebruikt of niet nodig hebt, is het altijd een fijn idee om te weten dat alles bewaard blijft. Om ervoor te zorgen dat het geheugen altijd vrij genoeg is om nieuwe dingen te downloaden zonder dat iets verwijderd wordt, kan je kijken welke apps te veel ruimte innemen. Zo kan je ervoor kiezen om te kijken welke gegevens je kan verwijderen

Verwijder onnodige foto’s, bestanden en berichten

Het klinkt misschien logisch, maar het is verstandig om eens goed door je telefoon te gaan als je te weinig opslagruimte hebt. Je komt er dan waarschijnlijk achter dat je heel veel gegevens kan verwijderen. Kijk vooral eens bij je foto’s, muziek en je mailbox. Als je alle gegevens hiervan verwijdert die je eigenlijk toch niet gebruikt of nodig hebt, heeft je telefoon een stuk meer ruimte voor apps die je wel gaat gebruiken.

Gebruik je iCloud-opslag

Als je een iOS apparaat hebt, dan heb je standaard een iCloud-account. In de iCloud kan je veel gegevens opslaan zoals foto’s, apps, muziek, documenten en ga zo maar door. Je telefoon slaat automatisch gegevens op in de iCloud zodat je nooit te weinig opslag hebt op je telefoon. Als je gegevens nodig hebt die alleen in de iCloud zijn opgeslagen, dan kan je deze zo weer downloaden. Zo weet je zeker dat alles opgeslagen blijft en niks automatisch wordt verwijderd. Je hebt altijd standaard 5GB opslag in de iCloud. Wil je meer opslagruimte hebben? Dan kan je voor nog geen euro per maand je abonnement upgraden om maar liefst veertien keer zoveel opslag te krijgen.

Gebruik de webversie van een app

Heb je apps waar je soms op kijkt, maar niet dagelijks gebruikt? Dan is het misschien handig om de webversie van de app of de website te gebruiken. Op deze manier hoef jij geen opslagruimte weg te geven aan deze app en kan je er alsnog goed gebruik van maken. Denk hierbij aan apps van nieuwskanalen of social media zoals Facebook of LinkedIn.

Zet je telefoon terug naar fabrieksinstellingen

Om je telefoon even helemaal opnieuw in te richten, kan je de telefoon terugzetten naar fabrieksinstellingen. Hierbij is het wel belangrijk om eerst een back-up te maken van de gegevens die je wilt behouden zodat je niks belangrijks kwijtraakt. Nadat je de telefoon hebt teruggezet kan je alles weer opnieuw instellen en downloaden, zodat je een goed overzicht hebt van wat je op je iOS apparaat hebt staan en weet wat je echt gaat gebruiken. Nog een voordeel: je telefoon ziet er daarna vast een stuk overzichtelijker uit.

Heb je hulp nodig bij het leeghalen van je telefoon of heb je andere vragen waarbij je hulp nodig hebt? Wij van Mobielmakers staan altijd klaar voor al je vragen, dus kom vooral bij ons langs in de winkel. We hebben ook een assortiment aan iOS apparaten met een grotere opslag, bekijk ons aanbod hier. Ook ben je hiervoor altijd welkom in onze Mobielmakers winkel om ons assortiment met eigen ogen te bekijken.

Bas
Geschreven door

Bas

Verder lezen

Je iPhone luidspreker vervangen?
tips

Je iPhone luidspreker vervangen?

Alles over BKR-registratie bij afsluiten van telefoonabonnement
nieuws

Alles over BKR-registratie bij afsluiten van telefoonabonnement

Whatsapp ons